fbpx

Az Alfa Romeo 2024-ben is marad az F1-ben, ezzel a csapattal szövetkeznek!

Az Alfa Romeo marad jövőre is a Forma-1-ben. Az idei szezon végén lejár a Sauberrel 2017 novemberében kötött megállapodás. Ezt még az akkori elnök, Sergio Marchionne a márka sportos imidzsének erősítése érdekében tett meg.

Az alku remeknek bizonyult. Nagyszerű láthatóságot garantált az Alfa Romeónak anélkül, hogy a hivatalos jelenléthez szükséges hatalmas gyári befektetéseket kellett volna eszközölni. Az üzletet az Audi a Sauber megvásárlása zárta le, a svájci csapat részvényeinek fokozatos megszerzésével. Ez már a jövő évi átvételt előzte meg.

Az Alfa Romeo felsővezetése alternatív programok után kutat. Jean-Philippe Imparato vezérigazgató többször is kijelentette, minden lehetséges forgatókönyvet kiértékeltek, a WEC-be való esetleges beszállástól a Peugeot-val együttműködve a Forma-1-ben maradásig. Tavaly májusban Imparato Monte-Carlóban találkozott a Haas csapatfőnökével, Günther Steinerrel, hogy átbeszéljék a lehetséges együttműködést. Az amerikai csapat azonnal megerősítette, hogy nem tudja átengedni a csapat nevét, ahogyan az a Sauberrel való partnerség esetében történt. Ettől függetlenül nyitottak az együttműködésre.

A Motorsport.com által összegyűjtött (az érintett felek által egyelőre hivatalosan meg nem erősített) információk szerint az Alfa Romeo jövőre a Haashoz kötődik majd a Ferrari motor átnevezésével. Az istálló által használt erőforrásokat Alfa Romeo névre fogják átkeresztelni, így biztosítva a versenypályán való jelenlétet az eddigi működéstől eltérő modellben.

Ez nem egy példátlan megoldás. 2016-ban a Red Bull által használt Renault erőforrást nevezték át TAG Heuerre, és évekkel korábban ugyanez az óragyártó nevével fémjelzett lett a világbajnok McLaren által használt Porsche erőforrás is. Az elmúlt szezonban a Renault szintén piaci stratégiai okokból döntött úgy, hogy feladja a nevét a királykategóriában, és helyet adott az Alpine sportmárkának, amely most már a csapathoz és az erőforráshoz is kötődik.

Bezöldül Spára az Alfa Romeo autója

Forrás :