fbpx

Megvan, ki ülhet majd George Russell helyére a Mercedesnél

A Mercedes a hírek szerint a Formula 2-ben jelenleg a második helyen álló Frederik Vesti számára lehetőséget ad majd, hogy vezesse a Mercedest a Mexikói Nagydíj első szabadedzésén, október 27-én. A dán versenyző George Russell helyett ül majd autóba.

A 2022-es szezonra bevezetett új szabályok értelmében a Forma-1-es csapatoknak szezononként két szabadedzést át kell engedniük olyan versenyzőnek, akik nem indultak a szezonban kettőnél több nagydíjon.

A Mercedes a két ilyen edzés közül az elsőt október végén teljesíti, amikor a csapatok az Autodromo Hermanos Rodríguez pályára érkeznek a Mexikói Nagydíjra.

Vesti lehetőségéről a dán TV2 számolt be.

Frederik Vesti
Frederik Vesti  |  Fotó: Mercedes-Benz AG

Bár hivatalos bejelentés még nem történt, Vesti korábban arról beszélt, hogy izgatottan várja a valószínű lehetőséget arra, hogy a Mercedes hétszeres világbajnokával, Lewis Hamiltonnal egyidőben lépjen pályára.

„Az az érzés, hogy egy hivatalos Forma-1-es szabadedzésen Lewis Hamilton mellett vezethetek, teljesen őrületes” – mondta a Viaplay-nek. „És ez minden, amiről valaha is álmodtam.”

Vesti jelenleg az F2-es bajnoki címre hajt, 12 ponttal van lemaradva a jelenleg vezető Theo Pourchaire mögött, aki a múlt hétvégén Spában vette át a vezetést a Mercedes juniorjától.

Bár a további edzéseken, a kvalifikáción és a mexikói versenyen sem fog részt venni, Vesti arra törekszik, hogy az Ezüstnyilaknál töltött rövid ideje alatt meggyőző teljesítményt nyújtson, és olyan versenyző képét mutassa, akinek potenciálisan helye van az F1-ben a jövőben.

F2: Doohan shoey-zhatott a dobogó csúcsán

Forrás :