fbpx

Hamilton és még egy F1-es név is szerepel a világ brutálisan sokat kereső sportolói között

Lewis Hamilton sikerei a Forma-1-ben kétségkívül komoly anyagi hasznot is hoztak/hoznak neki. Olyannyira, hogy a világ legjobban kereső sportsztárjai közé emelték őt. De nem csak őt, hanem egy másik F1-es versenyzőt is.

A Forbes friss rangsorában Hamilton 65 millió dollárt keresett tavaly – ez nem csak az F1-es fizetést tartalmazza -, ami kb 22,5 milliárd forintnak felel meg.

Ezzel Hamilton a becslések szerint 285 millió dolláros teljes nettó vagyona van, amivel az 50 legjobban fizetett sportoló közé került. Ez a legtöbb ember számára felfoghatatlan összeg, mégis, Hamilton messze van a top 10-től.

A lista élén Cristiano Ronaldo áll, aki 136 millió dollárt keresett 2022-ben.

A hétszeres világbajnok 65 millió dollárral a 21. helyen áll. Ebből 55 millió származik az F1-ből, 10 pedig egyéb, F1-en kívüli tevékenységeiből.

Felkerült azonban a listára egy másik F1-es versenyzői is. Max Verstappen közvetlenül a brit kollégája mögött, a 22. helyen foglal helyet. A holland világbajnok tavaly 64 millió dollárt keresett, amiből 60 származik a Forma-1-ből, és 4 millió az egyebekből.

A teljes lista a Forbes oldalán tekinthető meg.

Áll a bál Brad Pitt és Hamilton F1-es filmje miatt, és még a történet is kiderült