fbpx

A Ferrari sokat kritizált csapatfőnöke visszatérhet az F1-be?

Az ex-Formula-1-es versenyző, Martin Brundle, aki manapság riporterként és szakértőként ténykedik, úgy véli, hogy Mattia Binotto lehet a jövőben az Alpine új csapatfőnöke.

A Belga Nagydíj hétvégéjén az Alpine bejelentette, hogy a csapatfőnök Otmar Szafnauer és a sportigazgató Alan Permane a verseny után távoznak posztjaikról. Emellett az Alpine bejelentette Pat Fry távozását is, aki idén novemberben a Williams technikai főnökeként kezd majd dolgozni.

Binotto több éven át dolgozott a Ferrarinál, 2019-ben vette át a csapat irányítását. A 2022-es szezon végén azonban leváltották, és helyére Frederic Vasseur került.

Brundle a Sky Sports F1-nek nyilatkozva a hétvégén azt állította, nem lepődne meg, ha az Alpine a közelmúltbeli távozások miatt megszerezné Binottót.

„Hallottam már ilyen pletykát” – mondta Brundle.

„Ez egy vicces hely, mint tudjátok, csak úgy szórakozásból elindíthatsz egy pletykát, és meglátod, milyen gyorsan érkezik vissza hozzád tényként. De ez nem kizárt.”

„Binottónak rengeteg tapasztalata van, nyilvánvalóan a Ferrari rendszerében, és tudja, hogyan kell Forma-1-es csapatot vezetni.”

„Nyilvánvalóan nem jött be neki a Ferrarinál, különben még mindig ott lenne. De nem lennék meglepve, ha bejelentenék [az Alpine-hoz], nem.”

Jelenleg Bruno Famin tölti be az ideiglenes csapatfőnöki posztot, aki nem sokkal azután állt a sajtó elé, hogy Szafnauer és Permane távozása hivatalossá vált.

A francia azt állította, hogy egyelőre nincsenek konkrét tervek az utódok szerződtetésére.

„Nem vagyunk még abban a stádiumban” – mondta Famin.

„Úgy gondolom, hogy az összes közvetlen beosztottammal együtt felmérjük, hogy mi a helyzet, átgondoljuk, hogy mik a prioritások Enstone-ban, hogy konszolidáljuk a dolgokat, és meghatározzuk, hogy szükségünk van-e új struktúrára vagy sem, és hogy ez mikor lesz meg, azt majd meglátjuk.” – mondta.

Binotto megannyi kritikát kapott a Ferrarinál töltött csapatfőnöki ideje alatt a csapat gyenge szereplése miatt, mondhatni nevetség tárgya is lett. De vajon tényleg rajta múlt volna a siker? Az idei év tekintetében ez közel sem kijelenthető. Talán valóban van ráció abban, hogy az olasz esetleg szépítene renoméján egy másik csapat irányításával. Kérdés, hogy az Alpine-nal többre menne-e…

Prost szerint az Alpine vezetése alkalmatlan és arrogáns volt

Forrás :