fbpx

Leclerc cáfolja a róla terjedő legvadabb pletykát

Charles Leclerc eloszlatta azokat a kétségeket, hogy esetleg nem marad a Ferrarinál a 2024-es szerződését követően.

Frederic Vasseur egyelőre elhalasztotta a szerződések tárgyalásait, de Leclerc Spa-Francorchamps-ban elmondta a belga RTBF televíziónak, hogy legalább elégedett a csapat új főnökével:

„Maximálisan megbízom Fred Vasseurben. Pontosan tudja, hova akar eljutni, és mit fog lépni azért, hogy odaérjen. Sokat egyeztetünk a célok eléréséről. Ez bizalommal tölt el.”

De Leclerc, aki Max Verstappenhez hasonlóan 25 éves, nevetve elismeri, hogy a 2023-as szezon elég körülményes:

„A Red Bullon kívül ez mindenkinek így van. Rajtunk áll, hogy jobb munkát végezzünk. Ezekre az utolsó versenyekre fogunk fókuszálni, tudván, hogy az autó nem teszi lehetővé, hogy a tavalyi eredményeket elérjük. Sikerülnie kell maximalizálni az autóban, a jelenlegi csomagban rejlő potenciált, és nem szabad apró hibákat elkövetnünk a stratégiával, a forgalom figyeléssel, ilyen-olyan dolgokkal.”

Elhessegette azokat a pletykákat is, miszerint a vészkijáratot keresi Maranellóban:

„Mindig is olyan pilóta és olyan ember voltam, aki inkább a szívével dolgozik, mint az eszével. Szeretem a Ferrarit, a karrierem célja, hogy világbajnok legyek ezzel a csapattal, és visszavigyem őket a csúcsra.”

Mindezek után örül, hogy most a Forma-1 augusztusi leállása és szünete következik:

„A szünetben ki lehet kapcsolódni, de négy-öt nap vezetés nélkül már kezd hiányozni. Korzikára és Szardíniára utazom a családommal és a barátaimmal. Mindannyiunknak lesz ideje mással elterelni a gondolatainkat.”

Leclerc lehet az opció Lance Stroll helyére?

Forrás :