fbpx

9 nő teherbe ejtéséhez hasonlította az Alpine-t a távozó csapatfőnök

Otmar Szafnauer szájából az Alpine-tól való távozása kapcsán a 2023-as Forma-1-es szezon talán legfurcsább mondata hagyta el, amikor a csapatot támadta a szerinte irreális elvárások miatt.

Az Alpine a hatodik helyen áll a konstruktőri bajnokságban, a csapatnál pedig jelentős átszervezések zajlanak. Ennek keretében az Alpine Szafnauer csapatfőnököt is kirúgta, a Belga Nagydíj volt az utolsó, melyet ebben a pozícióban teljesített.

A román-amerikai csapatfőnök nem sokkal távozásának bejelentése után a német Sky-nak adott interjújában bizarr hasonlatot tett, mi szerint „nem lehet kilenc nőt teherbe ejteni, és azt remélni, hogy egy hónap múlva megszületik a baba”.

Persze ez csak hasonlat akart lenni, még ha fura is. Arra utalt, hogy a csapat irreális elvárásokkal él, főleg, ami a határidőket illeti.

Szafnauer hozzátette: „A valóság az, hogy a változásokhoz idő kell. Szerződtettem néhány jó embert más csapatoktól, de őket még köti a szerződésük, és csak 2024-ben vagy 2025-ben jönnek majd.”

„Nem igazán lehet a fejlődést erőltetni, ha az emberek nincsenek ott. Időbe telik, amíg az emberek jönnek, és időbe telik, amíg az emberek megfelelően együttműködnek.”

„Mindig azt mondom, hogy nem lehet kilenc nőt teherbe ejteni, és remélni, hogy egy hónapon belül meglesz a baba.”

A mondat egyébként minden idők egyik legsikeresebb befektetőjeként számontartott Warren Buffett-től származik. Egészen pontosan: „Nem számít, milyen nagy a tehetség vagy az erőfeszítés, néhány dologhoz idő kell. Nem lehet egy hónap alatt gyereket produkálni úgy, hogy kilenc nőt teherbe ejtesz.”

Prost szerint az Alpine vezetése alkalmatlan és arrogáns volt