fbpx

Oda-vissza oltogatta egymást Verstappen és mérnöke

Max Verstappen és mérnöke, Gianpiero Lambiase ismét „veszekedtek” a csapatrádión a Belga Nagydíjon.

A versenyző és mérnöke pénteken a kvalifikáció alatt is véleményeltérésnek adott hangot. Akkor Verstappen elégedetlen volt az időzítésekkel, bár ennek ellenére megszerezte a pole pozíciót.

A versenyen ma Verstappen és Lambiase ismét oda-vissza vitatkoztak, a mérnök végül érvényesítette akaratát.

Miután a hollandmegelőzte Charles Leclerc-et a második helyért és közeledett csapattársához, Sergio Pérezhez, mérnöke figyelmeztette, hogy a csapattársak lehetőleg ésszel versenyezzenek egymással.

Az alábbi beszélgetés zajlott verseny közben.

Lambiase: „Oké Max, ne felejtsd el használni a fejed, kérlek”

Max: „A boxba megyünk?”

Lambiase: „Te csak kövesd az utasításaimat”

Max: „Tudni akarom, hogy mikor tudok elmenni mellette”

Lambiase: „Kérlek kövesd az utasításaimat. Köszönöm.”

Később a versenyen Lambiase azt mondta: „Túlhasználtad a gumikat a kivezető körben, Max. Nem biztos, hogy ez ésszerű volt”, de Verstappen vagy nem válaszolt erre, vagy nem játszották be a közvetítésbe.

„Ennek a guminak megfelelő lett volna a kopása az első stintben. Arra kérnélek, hogy használd egy kicsit jobban a fejed.”

Ezeket a kettőjük közti vitákat azonban nem kell komolyan venni, a verseny hevének eredménye. Verstaooen és Lambiase nagyon jó kapcsolatot ápolnak egymással, hiszen azóta dolgoznak együtt, amióta Verstappen a Red Bullhoz került.

A verseny végefelé Verstappen azért még – talán humornak, vagy fricskának szánva? – odavettte rádión, hogy: „Tudnám még jobban nyomni, és csinálhatnánk még egy kiállást. Egy kis boxkiállás-gyakorlás”, de Lambiase elzárkózott ettől az ötlettől, mondván: „Nem, ezúttal nem.”

Verstappen rajtbüntetéssel is nyert, Piastri versenyét Sainz intézte el

Forrás :