fbpx

Nem örült Hamilton a riporter kérdésének, túl személyesnek találta

Lewis Hamilton csütörtökön a Sky Sports F1-es riporterétől olyan kérdést kapott, ami nem igazán esett jól neki.

A hétszeres világbajnok a múlt hétvégén, Magyarországon a negyedik lett, miután a pole pozícióból indult. A Mercedes versenyzője a magyar futam után reflektált saját teljesítményére, és utalt arra, hogy több mint egy éve nem tudta a legjobb formáját nyújtani.

Erre fűzött rá a Sky riportere.

„Megkérdőjelezted, hogy a saját formád nem esett-e vissza egy kicsit az elmúlt egy évben” – kezdte. „Csak arra lennék kíváncsi, hogy ebben az időszakban bármikor is érezted-e úgy, hogy elveszítettél valamit, amit már nem tudsz visszaszerezni? Vagy mindig biztos voltál benne, hogy vissza fogsz térni a legjobb formádhoz?”

Hamilton néhány másodperc szünetet tartott, hogy átgondolja a kérdést, majd így felelt: „Nem tudom… Azt hiszem, ez egy kicsit személyes kérdés. Valószínűleg nem igazán szeretnék túlságosan belemenni ebbe.”

A továbbiakban azonban hozzátette: „Azt hiszem, az elmúlt másfél év nehéz volt az autónkkal, és különösen a tavalyi év, amikor nem találtam ,meg az összhangot azzal az autóval, amit építettünk, és ezért nem tudtam azt a potenciált kiaknázni, amivel tudom, hogy képes vagyok versenyezni.”

„Amikor az egyensúly akadályoz – és nagyon sok versenyzőnél hasonló a helyzet-, a cél az, hogy a fejlődés irányába terelődjünk, hogy végül megmutathassuk a potenciálunkat és azt, hogy mire vagyunk képesek. Úgy gondolom, hogy igazán kemény munkával, szerintem kezdünk eljutni oda, és úgy gondolom, hogy különösen Monacótól kezdve kezdett ez látható lenni.”

Mindeközben Hamilton jövője továbbra is fontos beszédtéma a paddockban.

Jelenlegi szerződése a Mercedesszel az év végén lejár, és annak ellenére, hogy mindkét fél hosszasan tárgyalt és kijelentette, hogy a hosszabbítás elkerülhetetlen, még nem született ilyen megállapodás. Legalábbis hivatalosan…

Az egyik gyerek-riporter élő adásban pletykálta el, hogy Hamilton szerződést hosszabbított

Hamilton azonban figyelmeztette a rajongókat, hogy ne számítsanak arra, hogy ez egyhamar bejelentés lesz ezzel kapcsolatban.

„Lehet, hogy az év végén lesz bejelentve, nem tudom” – tette hozzá: „Már az elejétől fogva távol tartom magam [a témától]. Azt akartam, hogy a többi dologra koncentrálhassak, amivel foglalkozom. A csapat a háttérben dolgozik rajta. Nem már hátra tárgyalás, csak az apró részletek.”

Forrás :