fbpx

A McLaren tagadja, hogy Norris lenne a kiskedvenc

A McLaren csapatfőnöke, Andrea Stella megerősítette, hogy a csapat igényei Lando Norris vagy Oscar Piastri preferenciái fölött állnak, miközben a csapat erős formába lendült.

Piastri szenzációs módon, mindössze 0,011 másodperccel maradt le a pole-ról a belgiumi F1 Shootoutban. Majd az F1 Sprinten vezetett, de a nyitókörben a boxba állt. A pole-ból induló Max Verstappen a verseny későbbi szakaszában visszaszerezte a helyét. Piastri mégis remek teljesítményt nyújtva megtartotta első Forma-1-es dobogóját. Ez egy héttel azt követően történt, hogy a McLaren úgy döntött, hogy Norrist hozza ki elsőként a boxba Magyarországon, ami miatt Piastri elé került az első körös megállások után.

Ezen döntés miatt az istállót kritikával illették, amiért Piastri hátrányos helyzetbe került, annak ellenére, hogy Stella akkoriban azt magyarázta, hogy csapata a legveszélyeztetettebb versenyzőt védte. A McLaren irányítója Belgiumban, Piastri F1-es sprintben betöltött főszerepét követő nyilatkozatában a Speedcafénak megerősítette, hogy a csapat igényei az elsők:

„Magyarországon Landót Oscar előtt hoztuk ki a bokszba. Ezt azért teszed, mert fedezel valakit, aki kiállt, így a következő autót választod, amelyik ki van téve. Ez azt jelentette, hogy Lando alávágott, amit egyáltalán nem tervezett a csapat – valójában nagyon-nagyon közel jöttek ki egymáshoz. És hadd tegyem hozzá, hogy a helyzetet úgy is lehetett volna kezelni, hogy a következő helyszínen egyszerűen felajánlottuk volna ugyanezt a lehetőséget Oscarnak.”

Míg Magyarországon értelme volt, hogy a második autóval a pályán lévő Norrist állítsák ki először a boxba, addig Stella tovább magyarázta, hogy Belgiumban több értelme volt Piastrit bokszoltatni, aki akkor Verstappen mögött a második helyen haladt:

„A csapatnak volt értelme Oscart először boxba hívni. Ő volt az, aki nagyobb hasznot húzott volna abból, hogy elöl van. Csapatként kell gondolkodni. Az a jó helyzet, amit élvezhetünk, hogy mindkét versenyzőnk támogat minket ebben. Nincs okunk azt gondolni az ausztrál szurkolóinknak, hogy Landót helyezzük előtérbe ilyen esetekben, és remélem, hogy ez ma bebizonyosodott.”

Piastri az ötödik rajthelyről vághat neki a vasárnapi nagydíjnak, Verstappen rajtbüntetésének köszönhetően nyert egy helyet. Norris a hetedik helyre állhat fel.

Nyerj Lando Norris által dedikált McLaren sapkát a Motorsportol.huval!

Forrás :