fbpx

A Barbie babáknak nem idegen a motorsport világa

Az egész világ Barbie lázban ég, köszönhetően a mozifilmnek, Margot Robbie (Barbie) és Ryan Gosling (Ken) főszereplésével.

A Forma-1-es mezőny is rárepült a témára, többen posztoltak ezzel kapcsolatosat, Nico HülKENberg pedig még a haját is egészen fehérre/szökére festette.

Mióta a Mattel 1959-ben megjelentette az első Barbie-t, számtalan stílusú és „foglalkozású” baba készült. Tudtad, hogy „autóversenyző” és azzal kapcsolatos baba is készült? Ráadásul több is?

Összegyűjtöttük ezeket érdekességként. Manapság némelyiket kisebb vagyonokért szerzik be a gyűjtők.

A leginkább Forma-1-es egy „Ferrari Barbie”, 2000-ből. A baba Ferrari sapkát, sisakot és persze overált kapott, a megfelelő szponzorlogókkal, mint például Shell és Tic-Tac. Ára az Amazonon 129 dollár, kb 45 000 forint.

Leírása a következő: „Barbie baba imádja a klasszikus sportautókat és a Forma-1-es versenyeket! Ebben a hitelesen újraalkotott Ferrari versenyzői ruhában mutatja meg igazán a lelkesedését. A Scuderia Ferrari Barbie igazi győztes a szponzorok logóival díszített piros versenyoveralljában, a hozzá illő sapkában és a sportos piros-fekete cipőben. Még egy versenysisak is jár hozzá, működő sisakrostéllyal. Indulj el a versenyekre a Scuderia Ferrari Barbie-val!”

Vannak még nem „versenyző” Ferrari Barbie-k is. Az egyik Ferrari bőrkabátot visel, míg a másik egy stílusos olasz nőt formál meg, Ferrari övvel, kabátall, csizmával és tárkával. Utóbbi esetében kiemelik, hogy a baba ruhája eredeti, a Ferrarik enteriőrjéhez használatos bőrből készült. (Lehet, hogy ez az előbbire is igaz, de annál nem találtunk erre vonatkozó leírást.) Előbbit 87 000, utóbbit 94 000 forintnak megfelelő dollárért árulják eBayen.

Nem voltam nagy babázós gyerekként sem, és valódi Barbie babám sem volt, de most mai fejjel azt kell mondjam,   az alábbi kimondottan jól néz ki! Persze ennyi pénzért nézzen is! 😀

Ami pedig a Ken babát illeti, hozzá külön ruhaszettet lehet F1-eset vásárolni. 1990-es Benettonos nadrág, póló, kabát, zokni és cipő jár a szetthez. Ára 8-10 000 forint eBayen.
Flavio Briatore bizonyára lájkolja ezt. 😀

Most pedig átutazunk Amerikába, ugyanis több NASCAR ihletésű baba is készült az évek során.

A NASCAR 50. évfordulójára, 1998-ban készült el az alábbi versenyző-baba, melynek dobozán Kyle Petty és autója tűnik fel.

1999-ben Bill Elliott McDonald’s-os #94-es autója által inspirált babát dobtak piacra.

2006-ban Dale Earnhardt Jr. dobozos „rajongó” Barbie készült.

Szintén 2006-is a Jeff Gordon rajongó baba.

Kicsit kilóg a sorból, de annyira mégsem, az alábbi Barbie baba, mely fiktív versenyzőnek öltözött, és a „Barbie works” sorozat része.

Ki tudja, lehet hogy kislányként jobban akartam volna babázni, ha akkor tudtam volna róla, hogy léteznek autóverenyző Barbie-k. 😀 Más kérdés, hogy hiába akartam volna, valószínűleg nem kaptam volna 😀 , és jó eséllyel közel beszerezhetetlen volt akkor – online webshopok híján – Magyarországon.