fbpx

„Mi a ****?” – Büntetés járt Leclerc akadályozásáért

Kevin Magnussen három helyes büntetést kapott a vasárnapi Belga Nagydíjra, miután a versenyfelügyelők megállapították, hogy a feltartotta Charles Leclerc-t.

Az incidens nem sokkal azután történt, hogy Magnussen egy pályán kívüli kitérőt tett. Ám a következő néhány kanyarban a száraz íven maradt, annak ellenére, hogy Leclerc gyors kört futva érkezett mögötte.

„Mi a ****? Nem tudom, ki volt az a Haasos fickó, de remélem, hogy büntetést kap” – mondta a moncacói csapatrádión.
Kapott is végül, így a Haas versenyzője a 16. rajtkockából indulhat majd, míg Valtteri Bottas, Esteban Ocon és Alex Albon egy-egy pozícióval előrébb kerül.

„Magnussen a 9-es kanyarban elhagyta a pályát és érintkezett a fallal” – áll az FIA közleményében. „Ezután újra visszatért [a pályára] és a száraz íven hajtott. Leclerc, aki gyors kört teljesített, utolérte Magnussent, aki a 16-os kanyarig nem engedett utat neki. Magnussen elmagyarázta, hogy nem érezte biztonságosnak, hogy a vizes pályaszakaszra térjen ki  sebességgel, és helyet adjon Leclercnek, különösen a 11 és 15 közötti kanyarokban.”

„A stewardok megfigyelték, hogy nem kapott figyelmeztetést a csapatától, hogy Leclerc mögötte van, egészen addig, míg Leclerc közvetlenül mögé nem ért a 10-es kanyarban. A csapat azt is mondta neki, hogy nyomja jobban, mert [időben] el kellett érnie a célegyenest, hogy újabb kört tudjon teljesíteni.”

„Akár az volt az oka, hogy nem lassított és nem engedte el [Leclerc-t] a balesete után, akár az, hogy a csapat nem adott elég korán tájékoztatást neki, hogy korábban lehúzódhasson, akár az, hogy utasították, hogy tolja végig a kört, a versenybírók megállapítják, hogy szükségtelenül akadályozta Leclerc-t.”

Verstappen a pole-ban, de Leclerc indulhat majd az első helyről

Forrás :