fbpx

Marko szerint Vettel a klímapolitikája miatt nem tér vissza már az F1-be

Sebastian Vettel környezetvédelmi álláspontja meghiúsíthatja visszatérését a Forma-1-be a Red Bullnál, valamilyen szerepkörben.

Így látja a helyzetet a négyszeres világbajnok korábbi Red Bull-főnöke, Dr. Helmut Marko, miközben arról pletykálnak, hogy Vettel hamarosan visszatérhet a visszavonulásából, és akár a Red Bullnál, akár az F1 fenntarthatósági portfóliójában kaphat szerepet. A Speed Week erről a 80 éves Markót kérdezte Magyarországon:

„Nem tudom megmondani, hogy Sebastian visszatér-e. Előbb magára kell újra találnia. És azt is el kell fogadnia, hogy a Forma-1-ben mindig is lesznek belső égésű motorok. Fák nőnek az erdőben, ami remek dolog. Ebben különbözöm tőle, mert én tényleg szívesen gyakorlom az erdőgazdálkodást az erdőmben.”

Vettel ugyanis nemrég arra figyelmeztetett, hogy a Forma-1-et a szén-dioxid-kibocsátás miatt a kihalás fenyegeti.

Markót ezután a Red Bull idei lenyűgöző és rekordokat döntögető dominanciájáról is kérdezték, és elmondta, hogy ennek egyik fő oka a csapat riválisainak a gyengesége:

„A Ferrari és a Mercedes nem váltotta be a hozzájuk fűzött reményeket. 2022-ről 2023-ra fordulva kezdetben inkább visszalépést, mint előrelépést tettek. És mivel nem volt összhangban ez a versengéssel, ezért van ekkora előnyünk a bajnokságban.”

Vettel nem zárta ki, hogy visszatérjen a Forma-1-be

Forrás :