fbpx

Marko: Három csapat is megsérthette a költségvetési szabályt

Az FIA ugyan cáfolta, hogy idén három csapatra várhat büntetés, miután túlköltekeztek a megengedett határnál. A Red Bull tanácsadója szerint azonban nem zörög a haraszt…

„Nyilvánvaló, hogy három csapat is túllépte a limitet.” erősítette meg a találgatásokat Marko.

Tavaly a Red Bull és az Aston Martin lépte túl a keretet, kettejük közül az előbbi kapott szigorúbb büntetést.

Az FIA nemrégiben kiadott egy olyan közleményt, amely rekflektorfénybe helyezte azt az esetet, amikor az F1-es csapatok ügyesen trükköztek a Forma-1-es csapatuk és a leányvállalatuk közötti átmenetben.

„A Red Bull F1-es gárdája fejleszti 2025-re az RB17 kódjelű hiperautót. Vannak olyan emberek, akik részben az F1-ben, részben pedig abban a programban vesznek részt. Akkor ezt most, hogy kell pontosan elkönyvelnünk?” – tette felé a költői kérdést az osztrák. „Vannak olyan alkalmazottaink, akik már nem akarnak az F1-gyel utazni és nem kérnek az ezzel járó nyomásból, ezért inkább ilyen projektekben akarnak részt venni. Ha csak néhány órát dolgoznak az F1-ben, akkor azt is el kell számolni.”

„A költségplafon még továbbra is túl sok helyet biztosít a szabad értelmezésre és elég kevés esetben támaszkodik a tényekre. Ezért kell még megbeszéléseket folytatni, ez egy olyan kérdés, amin javítanunk kell.”

Wolff elismerte, hogy alaposan kikérdezte az FIA a Mercedest