fbpx

Áll a bál Brad Pitt és Hamilton F1-es filmje miatt, és még a történet is kiderült

A Forma-1 világában játszódó, Lewis Hamilton által producerként felügyelt, hamarosan megjelenő blockbuster forgatását a sztárszínész Brad Pitt káoszba sodorta.

Az 59 éves amerikai sztár Sonny Hayes karakterét alakítaná az „Apex” néven készülő filmben, amelyben Javier Bardem és Damson Idris is szerepelnek. A forgatás ugyanakkor leállt, mert Brad szolidaritást vállal a Színész Szakszervezetekkel, akik a hónap elején az Amerikai Írószövetséggel együtt sztrájkba léptek. A munkabeszüntetés miatt az Atlanti-óceán mindkét oldalán leállt a forgatás.

Állítólag az A-listás sztárok sztrájkba lépését a filmes stáb többi tagja is támogatta – akik szintén kénytelenek lesznek leállíni az eszközeikkel, amíg a munkabeszüntetés véget nem ér. Egy informátor a The Sunnak nyilatkozott:

„Brad megegyezett, hogy azonnal leállítják a lekötött forgatásokat, de a következő két hónapra tervezett produkciót elhalasztotta. Az Apex szereplői és stábja Budapesten forgatott, de Brad a munkát beszüntetőkkel való szolidaritásból a jövőbeli időpontok elhalasztását kérte. Mindenkit tájékoztattak, hogy most két hónapig szünet lesz. Folyamatban vannak egyeztetések arról, hogy mikor indulnak újra, de ez feltehetően novemberben lesz, amikor Las Vegasba mennek pár jelenetet leforgatni. Mindez azonban a sztrájktól is függ.”

A hírek szerint a sztrájkról szóló döntés valószínűleg jelentős anyagi hatást gyakorol a film forgatására. Eközben a film forgatása lezajlott az Egyesült Királyságban – a hónap elején a kamerák a Brit Nagydíj alatt érkeztek Silverstone-ba, hogy valódi, élő F1-es környezetben forgassanak jeleneteket. A film szinopszisa pár részletet közöl arról a drámáról, amelyet a játékfilmben feldolgoznak. Ebből ennyi derült ki:

„Sonny Hayes, a kilencvenes években versenyző F1-es pilóta szörnyű balesetet szenved. Ez arra kényszeríti, hogy visszavonuljon a Forma-1-ből, és más szakágakban kezdjen el versenyezni. Egy Forma-1-es csapattulajdonos és barátja felveszi a kapcsolatot Hayes-szel, és megkéri, hogy térjen vissza a visszavonulásából, hogy az APX Grand Prix csapatnál az újonc csodagyerek Joshua Pearce mentora legyen.”

A filmet Joseph Kosinski rendezi – aki a Top Gun: Maverick kasszasikeres akciófilmet is irányította. Apple TV+-ra készítik – és a produceri feladatokat is Brad Plan B Entertainment produkciós cége és a legendás producer, Jerry Bruckheimer látja el.

Max Verstappen a hónap elején utalt arra, hogy lehet, hogy lesz egy cameo szerepe a filmben, mivel jelen volt a Brit Nagydíjon, amikor a kamerák forogtak. Így nyilatkozott:

„Szerintem mindenkiről fognak pár felvételt felhasználni, a fedélzeti kamerák és a többi dolog tekintetében, de engem ez teljesen hidegen hagy. Végül is egy film mindig azért készül, hogy némi show legyen benne. Mert igen, természetesen nem lesz minden valósághű. De szerintem összességében rendben lesz. Ugyanakkor engem igazából ez nem érdekel annyira.”

Brad Pitt beleszeretett az F1-be: Maradok, míg ki nem rúgnak

 

Forrás :