fbpx

Kivágták az Alpine csapatfőnökét és sportigazgatóját

Az Alpine csapatnál gőzerővel folyik az átszervezés. Korábban Laurent Rossi elnök került más pozícióba, most pedig Otmar Szafnauer csapatfőnöktől és a sportigazgató, Alan Permanétől vált meg a csapat.

A L’Equipe információi szerint Luca De Meo, a Renault csoport vezérigazgatója, 2020 óta megtanulta, hogy a Forma-1-ben gyorsan kell reagálni. Ennek eredménye most a folyamatos átszervezés is.

„A BWT Alpine F1 Team a mai napon bejelenti, hogy a 2023-as Belga Nagydíjat követően közös megegyezéssel elválnak útjaik Otmar Szafnauer csapatfőnökkel” – áll a csapat közleményében.

„Otmar a hétvégi belgiumi futamon a megszokott módon folytatja feladatait, mielőtt a nyári szünet előtt távozik a csapattól. A csapat szeretné megköszönni Otmarnak az elmúlt 18 hónapban végzett kemény munkáját, és azt, hogy a csapat a vezetésével a 2022-es konstruktőri bajnokságban a negyedik helyet érte el. A csapat a legjobbakat kívánja neki a jövőre nézve.”

„A csapat azt is megerősítheti, hogy közös megegyezéssel elválnak útjai Alan Permane sportigazgatóval. Alan ezen a hétvégén Belgiumban is folytatja szerepét, mielőtt a nyári szünet előtt távozik. Az Enstone-nál eltöltött 34 kiváló év után a csapat köszönetét fejezi ki Alannek, és a legjobbakat kívánja neki a jövőbeni munkájához.”

„A csapat azt is bejelenti, hogy Pat Fry elhagyja a csapatot, hogy máshol folytassa karrierjét a Forma-1-ben.”

A megbízott csapatfőnök, Bruno Famin lesz.