fbpx

A Ferrari F1-es csapata 40 új munkatárssal bővül

A Ferrari terve az, hogy bő 40 új csapattagot hoz Maranellóba.

A hír a Corriere della Sera olasz napilap értesülése, miszerint a Mercedes prominens teljesítménymérnöke, Loic Serra már le is szerződött – és most megkezdi hosszabb „kertészkedési szabadságát”. Az újság azonban azt is állítja, hogy Serra a Ferrari küszködő csapatánál egy nagyobb létszámú személyzeti átigazolás része. A csapatfőnök Frederic Vasseur, akit Mattia Binotto helyére hoztak 2023-ra, így fogalmazott:

„Jelenleg az egyetlen prioritásunk az autó fejlesztése. Az SF23-as az elmúlt tíz év öröksége. Látom, hogy a csapat mentalitása nem változik meg hat hónap alatt. Egy Forma-1-es csapat olyan, mint egy nagy hajó – az irányváltása lassú.”

A francia Vasseur, a nagy tapasztalattal rendelkező versenycsapat menedzser, aki tavaly év végén az Alfa Romeo alakulatától váltott, azt mondta, a Ferrarinak bátornak kell lennie a nagy változásokhoz:

„Eredményességet munkával lehet elérni, nem történelemmel. A Ferrari név nem elég a sikerhez, de jó irányba megyünk. Mint még két-három másik istálló, nekünk is remek erőforrásaink vannak, amelyeket ki kell használnunk.”

Ami a versenyzőket illeti, Vasseur megismételte korábbi állítását, miszerint a Ferrarinak egyelőre nagyobb gondjai vannak, mint a 2025-ös felállásuk:

„Csak az idény vége felé fogunk tárgyalásokat folytatni az esetleges hosszabbításokról.”

A Ferrari bemutatta az új személyzeti struktúrát, mert Mekies valóban már a héten távozik

Forrás :