fbpx

2025-ig halasztják az F1-es gumimelegítők betiltását

A Forma-1 megerősítette, hogy a gumitakarók betiltására vonatkozó lépést legalább 2025-ig elhalasztották.

Abban reménykedtek, hogy 2024-re betilthatják a gumitakarókat, mivel környezetvédelmi szempontból fenntarthatóbbá kívánják tenni a sportágat. A csapatok, a Pirelli a 2023-as szezon során több gumiteszten is tesztelte ezt az ötletet. Általában a pilóták határozottan ellenezték a lépést, Lewis Hamilton veszélyesnek és értelmetlennek nevezte azt. Ezen a hétvégén Spában Max Verstappen kijelentette, hogy az F1 azt kockáztatja, hogy hülyének nézik a gumimelegítők betiltásával. Úgy tűnik, a versenyzők – legalábbis egyelőre – keresztülvitték az akaratukat, a tervezetet most legkorábban 2025-ig halasztották el. Az F1 Bizottság aktuális ülésén a követőkben maradtak:

„Az eddig elvégzett tesztek eredményei azt mutatják, hogy a változtatás a kért célspecifikációknak megfelelően 2024-re megvalósítható, azonban úgy határoztak, hogy elhalasztják a gumimelegítők tilalmának bevezetését a száraz gumikra 2024-ben, és 2025-ben folytatják ezt a vitát és a további tesztelést.”

Azt is leszögezték, hogy további elemzéseket fognak végezni a sport környezetvédelmi alkalmasságának javítása érdekében.

Már a vezérigazgatója szerint is az F1 24 futammal elérte a maximumot

Forrás :