fbpx

Wolff elismerte, hogy alaposan kikérdezte az FIA a Mercedest

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke elmondta, hogy az FIA rengeteg kérdéssel fordult hozzá és a Mercedeshez a költségplafon kapcsán, mivel továbbra is ellenőrzik az F1-es kiadásokat.

A közelmúltban olyan hírek láttak napvilágot, melyek szerint akár három csapat is átléphette a 2022-es szezonra vonatkozó költségplafont, miután a Red Bull 2021-ben túllépte a limitet. Az azonban nem egyértelmű, hogy mely csapatok ezek.

A Red Bull számára ez pénzbüntetést és a szélcsatorna-idő csökkentését eredményezte, az FIA pedig hasonlóan kemény szankciókat ígér a jövőben minden olyan csapat számára, amely megszegi a költségplafont.

„Rengeteg csapathoz rengeteg kérdéssel fordulnak, és ez mutatja, hogy mennyire masszív a folyamat, ami jó” – mondta Wolff a Sky Sportsnak.

„A határozott auditorok előnyösek az F1 számára. Meg kell akadályoznunk a költségplafon bármiféle nem szándékos vagy szándékos megszegését. Ez olyan, mint a technikai és a sportszabályzat.”

Wolff kitért arra is, hogy az FIA-nak tovább kell vizsgálnia az F1-es csapatok által működtetett egyéb projekteket.

„A nagy csapatoknak több ezer emberük és különböző projektjeik vannak – kereskedelmi és nem kereskedelmi jellegűek.”

„Nekünk egy kicsit könnyebb, mert nálunk minden egy egységben van. Az alkalmazottak mind egy helyen vannak, és láthatjuk, hogy mihez lettek hozzárendelve.”

„Bonyolultabbá válik, ha többféle leányvállalatod van. Soha nem szégyelltem azt mondani, hogy a 2026-os szabályozással összességében meg kellene szabadulnunk ettől az egésztől [az F1-es csapatok alvállalataitól].”

Az egyik gyerek-riporter élő adásban pletykálta el, hogy Hamilton szerződést hosszabbított

Forrás :