fbpx

Bocsánatot kért Lando Norris a magyaroktól az összetört Herendi miatt

Lando Norris eddigi F1-es pályafutása során először fordult elő, hogy egymás után kétszer is dobogóra állt. Ennek második állomása volt a múlt hétvégi Magyar Nagydíj. Mégis, az F1-es közönség, és főleg a magyarok nem a remek eredmény miatt témázott Norrisról a napokban, hanem mert tönkretett valamit, ami nagy érték – egyébként is, de a magyarok számára főleg.

A védjegyévé vált pezsgőnyitó módszer ugyanis azt eredményezte, hogy leborította Max Verstappen győztes trófeáját, ami nem más volt, mint egy kézzel készült többmillió forint értékű (az eszmei értékről nm is beszélve), Herendi porcelán.

Az eset után még akkor vasárnap is sokan kérdezték az esetről Norrist, aki némileg zavarában, de elviccelte a dolgot. Vélhetően nem sejtette, hogy népharag zúdul majd rá az eset miatt, pedig így lett. Így aztán most, Belgiumba érkezve őszintén elnézést kért.

„Szeretnék bocsánatot kérni ezért, soha nem állt szándékomban ilyesmit tenni” – mondta Norris. „Tudom, milyen sokat jelent ez a magyaroknak, ez a kultúrájuk része, meg ilyesmi. Természetesen szeretem jól érezni magam, de soha nem állt szándékomban ilyesmit tenni [összetörni a Herendit].”

„Bocsánatot kértem Max-tól, el is viccelődtem vele, amit talán nem kellett volna. Rosszul érzem magam miatta, ha ő tette volna ezt az én trófeámmal, bosszús lennék. Bocsánatot kérek azoktól az emberektől, akik időt és energiát fektettek a készítésébe, tényleg nem akartam, hogy ez történjen, és legközelebb sokkal óvatosabb leszek.”

Norris megerősítette, hogy a védjegyévé vált ünneplésről azért nem mond le, de megjegyezte, hogy legközelebb „félreteszi a trófeákat”.

Nyerj Lando Norris által dedikált McLaren sapkát a Motorsportol.huval!

Forrás :