fbpx

Az olasz sajtó keményen ekézi a Ferrarit, szerintük rákvörösre égették már magukat

A Ferrari 2023-as küzdelmei újra nevetségessé váltak, mivel még a patrióta olasz média is ekézi a mesés maranellói márkát. 

A legutóbbi előadáson rossz autó teljesítményt és csapat- és versenyzői hibák fesztiválja Magyarországon volt, az autóik csak hetedik és nyolcadik helyen látták meg a kockás zászlót. A Corriere della Sera újság a hétvégi teljesítményére csak a tízből négyet adott a Ferrarinak:

„A vörös már nem a dicsőséges győzelmeké, hanem a hátrafelé haladó rák színe.”

Az újság magasabb pontszámot adott Charles Leclerc-nek, mint a csapattársának, Carlos Sainznak, de ez csak a tízből öt volt a monacóinak, aki a hétvégét azzal zárta le, hogy tagadja, hogy demotivált lenne. Így írtak róla:

„Újabb büntetést kapott, ezúttal a gyorshajtásért a boxutcában. A futamon a hatodikról indulva a hetedikre jutott. Az első kiállásánál hibás volt a légkulcs. Röviden, így vagy úgy, ez nem az ő ideje, és biztosan nem a legjobb idénye.”

Leo Turrini, az egyik legtapasztaltabb és legelismertebb olasz újságíró hozzátette, hogy ez az előadás a Ferrari tavalyi júliusi győzelmének az évfordulóján volt. A Quotidiano Nazionalenál vezetett rovatában így ír:

„Úgy tűnt, mintha egy vörös korszak kezdődne. Tizenkét hónap eltelt, és a visszalépés most egyértelműen látható. Minden negatív irányt vett. A szomorú igazság az, hogy ez a Ferrari, amit látunk, nagyon kemény csapást már azok irántuk elkötelezettekre, akik szeretik őket. Mert nem látni a fordulópontot. Senki sem vár olyan csodákat, mint megelőzni Max Verstappen repülő Red Bullját. De az Alfa-Sauber által legyőzve a kvalifikáción, valamint a McLaren és a Mercedes szemüvegén keresztül a versenyen ez egy kicsit sok. Mit tesznek ezzel kapcsolatban John Elkann, Benedetto Vigna és Fred Vasseur urak?”

A korábbi F1-es pilóta, Vitaly Petrov  egyetért a Turrini-val abban, hogy a Ferrari alagútjának végén egyáltalán nem látható a fény. Az orosz az SMP Racing sajtószolgálatán keresztül értetlenkedett:

„Mit terveznek, mit csinálnak, ki tudja? Mindannyian panaszkodnak – a különböző gumiabroncsokról vagy a nem megfelelően működő frissítések miatt. Lehetséges, hogy a Ferrari már a jövő évre készül, de ami világos, hogy senki sem fog erről nyíltan beszélni.”

A Ryanair viccet csinált Pérezből, a Ferrariból, de Vries-ből és Brundle-ből is

Forrás :