fbpx

Alonso „elkerül bizonyos embereket”, nem véletlenül

Fernando Alonso elárulta, hogy a futamok előtt babonából igyekszik „elkerülni bizonyos embereket”. A rituálé fontos eleme a kézfogás is, de nem úgy, ahogy gondolod.

Alonso kellően régóta van a Forma-1-ben ahhoz, hogy bármilyen téren jól bevált rutinjai alakuljanak ki. Van is pár furcsa szokása. Az F1 rangidőse a Hungaroringen saját csapata videójában számolt be egy meglehetősen különös babonáról, amely több mint 20 éve vele van.

„Még mindig van néhány babonám, amit továbbra is betartok, bár mostanában már kevesebbet csinálom” -mesélte. „Annak idején, tudod, a tűzálló alsónemű, ami az overall alatt van, na azzal is lehetett ezt-azt csinálni.”

„Régen levágtuk az ujjait. A nadrágét is levágtuk. Most már ezt nem tehetjük meg, nyilvánvalóan az előírások miatt.”

„De még mindig igyekszem elkerülni bizonyos embereket, akikről úgy gondolom, hogy balszerencsét hoznak nekem. Még akkor is, amikor azt látom, hogy a rajtrácson valaki kezet akart fogni velem, azt igyekszem elkerülni.”

„Ha mégis kezet fogok valakivel, akkor utána megpróbálom megkeresni a fizioterapeutámat, hogy megtisztítsam azt a kezem attól a balszerencsétől meg az ilyen dolgoktól.”

„Mindig elkerülöm ugyanazokat az embereket, mert még 20 évvel később is itt vannak! Nagyon óvatosnak kell lennem” – mondta nevetve. „Ez egy nagyon stresszes vasárnap reggel számomra!”

2024 után jelentősen változik Alonso szerződése