fbpx

A Ferrari bemutatta az új személyzeti struktúrát, mert Mekies valóban már a héten távozik

A Ferrari megerősítette, hogy Laurent Mekies versenyigazgató még ezen a héten távozik az istállótól, hogy felkészüljön Franz Tost helyére az AlphaTauriban.

Az már hónapok óta tudott, hogy Mekies a Red Bull testvércsapatánál, az AlphaTaurinál veszi át a csapatfőnöki stafétát a visszavonuló Tost utódjaként, bár bizonytalanság van Mekies „kertészeti szabadságának” hosszát illetően, mielőtt csatlakozhatna az AlphaTaurihoz, mivel Tost a 2023-as idény után készül lemondani. A Ferrari azonban most hivatalossá tette, hogy Mekies ideje a csapatnál a végéhez közeledik, mert a héten távozik, és a francia nem utazik el Spa-Francorchamps-ba, ahol a hétvégén rendezik a Belga Nagydíjat. Diego Ioverno a Ferrari sportigazgatói posztjára lépett, és a belga futamtól kezdve csatlakozik a boxfalhoz, átvéve Mekies feladatainak egy részét.

Ioverno, akinek több mint 23 éves kapcsolata van a Ferrarival, a csapat sportszakmai ügyeit fogja irányítani, és hídként fog működni a márka és az irányító testület, az FIA között. A Ferrari közleményében ennyi áll:

„Laurent Mekies ideje a Scuderia Ferrarinál ezen a héten lejár. A versenyigazgató nem lesz Belgiumban, és négy és fél idény után távozik Maranellóból, amely alatt a csapat hét győzelmet szerzett. A teljes csapat köszöni neki a nagyszerű közreműködését ezekben az években. A Belga Nagydíjtól kezdődően Laurent feladatainak egy részét a boxfalnál Diego Ioverno fogja ellátni, aki a sportigazgatói feladatokat veszi át. Ő lesz felelős minden sport ügyekért, valamint az FIA-val való kapcsolattartásért. Ioverno megbecsült tagja a Scuderiának, hiszen az elmúlt 23 évben Maranellóban dolgozott. A boxfalnál dolgozó kollégáival, Matteo Togninallival, a pálya mérnökök vezetőjével és Ravin Jainnel, a versenystratégával együtt közvetlenül a csapatfőnöknek, Fred Vasseurnek fog jelenteni.”

A Ferrari a Belga Nagydíjra a konstruktőri bajnokság negyedik helyéről vág neki, 17 ponttal lemaradva az Aston Martin mögött.

Az olasz sajtó keményen ekézi a Ferrarit, szerintük rákvörösre égették már magukat

Forrás :