fbpx

Női versenyzőt indít minden F1-es csapat!

A Forma-1 és az F1 AcademyAcademy (a kimondottan női versenyzők számára indított, idén debütált bajnokság bejelentette, hogy a 2024-es szezontól mind a 10 Forma-1-es csapatnak lesz egy-egy versenyzője az F1 Academyben és az adott hölgy versenyző autóján az F1-es csapat festése köszön majd vissza.

A sorozatban öt csapat vesz részt: az ART Grand Prix, a Campos Racing, az MP Motorsport, a PREMA Racing és a Rodin Carlin, amelyek egyenként három autóval és három versenyzővel vesznek részt a sorozatban, így összesen 15 autó és 15 versenyző alkotja a mezőnyt. Közülük 2024-től 10 versenyzőt a Forma-1-es csapatok jelölnek majd ki.

A sorozat fennmaradó öt versenyzőjét más partnerek fogják támogatni, ezekről a később tesznek majd bejelentést, ahogy az egyes csapatok 2024-es végleges versenyzői felállásáról is.

Susie Wolff, az F1 Academy ügyvezető igazgatója elmondta:
„Mindenekelőtt szeretném megköszönni a Forma-1-es csapatoknak a támogatást és a jövőképet, amellyel együtt vágunk neki ennek az útnak. Ez a mérföldkő nem csak azt mutatja, hogy az F1 Academy milyen nagy támogatást élvez az F1-es közösségben, hanem fiatal lányok egész generációját fogja inspirálni arra, hogy felismerjék a motorsportban rejlő lehetőségeket a pályán és azon kívül is. Ahogy jövőre csatlakozunk az F1-es naptárhoz, és a versenyek előtt F1 Academy Discover Your Drive rendezvényeket tartunk, biztos vagyok benne, hogy hosszú távon pozitív hatással leszünk az egész sportágunkra.”

Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója hozzátette:
„Azért hoztuk létre az F1 Academy-t, hogy valódi és tartós változást hozzunk létre, hogy a fiatal női tehetségek számára biztosítsuk a megfelelő rendszert, amellyel követhetik és megvalósíthatják álmaikat. A mai nap nagyon fontos pillanat, mert megmutatja, hogy a projekt milyen hatást vált ki, és hogy az F1-es közösség milyen nagy támogatásban részesül. Susie, a csapatok és minden érintett fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy biztosítsa, hogy egyre erősebbek legyünk, és továbbra is teljesítsük a közösen kitűzött fontos célt. 2024-ben az F1 Academy csatlakozik a versenynaptárunkhoz, növelve a sorozat ismertségét és profilját világszerte, és az, hogy a rajtrácson F1-es színeket láthatunk majd, valami egészen különleges dolog lesz.

8-10 év múlva érkezhet női versenyző az F1-be