fbpx

Heteken belül bejelenthetik az F1-be érkező két új istállót

Az FIA még télen indította el a hivatalos folyamatot, az F1-be belépni szándékozó csapatoknak. Azóta több jelentkező is akadt, és a jelek szerint két fő el is nyerte a felvételt.

Legalábbis az FIA elnök, Mohammed Ben Sulayem szavai alapján. A sportvezető nemrégiben beszélt az új csapatok helyzetéről, és elmondta, hogy annyira előrehaladott állapotban áll az ügy, hogy hetekben belül bejelenthetik az érkezőket.

Február óta az Andretti, a Carlin, a Hitech, a Formula Equal valamint a LKY SUNZ csapatok érdeklődéséről lehetett hallani, akiknek a dolgukat nehezíti, hogy a jelenlegi tíz F1-es csapat többnyire ellenzi az ő érkezésüket.

„Nem gondolom meg magam. Ez az egész nem a pénzről szól, ahogy már elmondtuk. Nem akarok semminek se elébe menni, mert van egy folyamat, amit tiszteletben tartok, de szerintem nagyon hamar le fogjuk tudni szűrni a végköveztetéseket.” – kezdte Ben Sulayem.

„Ahogy mindig is mondtam, biztosítanunk kell, hogy az üzlet szempontjából a megfelelő döntést hozzuk meg. Ez a közös kötelességünk, amit meg kell tennünk. […] Bízom benne, hogy akár már a jövő hónapban megtehetjük a bejelentést. Komoly emberekről beszélünk, és senkit sem akarunk kizárni a pályázatuk alapos kivizsgálása nélkül.”

„Nagy nevek és komoly pénzek vannak a kalapban. Helyes döntés volt szándéknyilatkozati eljárás, mert a szabályok szerint 12 csapat lehet az F1-ben. De nem akármilyen csapatokat akarunk, hanem A csapatokat. Én személy szerint a gyártókat preferálom, mert az teszi a legjobbat a sportnak. Az FIA csapata nagyon alaposan átnézett minden pályázatot, voltak személyes megbeszélések is a csapatokkal, és szerintem 4-6 héten belül meglesz a végső döntés.”

Senki nem hajlandó eladni az F1-es csapatát Andrettinek

Forrás :