fbpx

A Forma-1 blokkolná a kilátást Las Vegasban

Az F1 azzal fenyegetőzik, hogy blokkolja a látványos kilátást az új Las Vegas-i Nagydíj alatti pályára, ha a szállodák, kaszinók és éttermek nem fizetnek busás licencdíjat.

A The New York Post beszámolója szerint a Strip mentén és azon túl található helyszíneket felszólították, hogy fizessenek fejenként 1500 dollárt – ami egyes esetekben több millió dollárra rúgna -, vagy kockáztatják, hogy a kilátást korlátok és stratégiailag célzott fények akadályozzák majd. A Liberty Media tulajdonában álló Forma-1 által a helyszíneknek küldött levélben ez áll:

„Las Vegas Nagydíja minden ésszerű erőfeszítést megtesz annak érdekében, hogy a licenctulajdonos helyszínétől a pálya felé a látótávolság megmaradjon”.

Az egyik kaszinótulajdonos felháborodott:

„Szó szerint lerázzák az embereket, és megmondják, hogy akadályozzák majd a kilátást, ha nem fizetnek nekik. Őrültségnek tűnik, de pénzt kérnek egy olyan nyilvános rendezvényért, amely az utcán zajlik”.

Egy másik informátor hozzátette:

„Tudom, hogy a szállodák fel vannak háborodva ezért, és próbálják kitalálni, hogy játszanak tovább. Van egy bizonyos határ, amit átlépnek, amikor azt mondják valakinek, aki milliárdokat költött az ingatlanjára, hogy lezárják a Stripet az építkezéseik miatt, majd azt kérik, hogy fizessenek a helyekért. Megpróbálják korlátozni az emberek lehetőségét, hogy tőkét kovácsoljanak a futamból.”

Gőzük sincs az embereknek, milyen király lesz az F1 Las Vegasban

Forrás :