fbpx

Újabb brutális átigazolás jön: Piastri a Red Bullhoz tart?

A korábbi Forma-1-es csapattulajdonos, Eddie Jordan a McLaren újoncát, Oscar Piastrit ajánlotta a Red Bull következő csapattársának Max Verstappen mellé.

Az ausztrál lenyűgözte, amióta ebben a szezonban beszállt az F1-be, és a legutóbbi két magyarországi és nagy-britanniai versenyen a időmérős tempója elképesztő volt, majd a harmadik helyen végzett Silverstone-ban és negyedik lett a Hungaroringen. Noha a verseny napján egyszer sem érte el dobogót, Piastri két helyszínen is az első öt között végzett, ezzel is felértékelődve a McLaren jelenlegi pilótáját, az Alpine korábbi tartalékosát a tavalyi versenyzőjükkel, Daniel Ricciardóval szemben. Jordan a TalkSportnak nyilatkozott:

„A dolog, ami tegnap felkeltette az érdeklődésem, az a Piastri srác volt. Soha nem járt még ezen a pályán, talán egyszer junior formaautóval, és az, hogy kijöjjön kvalifikálja magát a második sorba, versenyezzen, versenyezzen Max ellen… Nos, óvatosan figyeljük, hogy merre fog menni, mert szerintem hatalmas sztár van születőben. Igazából el vagyok ragadtatva ettől a ficsúrtól, szóval ő lenne az egyik olyan versenyző, akiről elhiszem, hogy a jövőben harcolna Max ellen.”

Sergio Perez pozíciója a Red Bullnál bizonytalan, tekintve, hogy ingadozó a formája, ami miatt 110 pontra lemaradt Verstappentől az F1-es top pilóták közt. Ricciardo visszatérése az AlphaTaurihoz erős pozícióba hozta őt, hogy visszatérhessen a Milton Keynes-i bázisú csapatba, de Jordan úgy véli, Piastri alkalmasabb lenne erre:

„Régi partnerem, Mark Webber felügyeli, és láttuk, miképp juttatta be a McLarenbe. Ne lepődj meg, amennyiben lenne szabad hely a Red Bullnál, természetesen ott, ahol Mark is volt, Piastri nyilvánosan is felkerülne a kívánság listájukra. Nem látom ezt Ricciardo esetében, korábban is meg lett volna ez a lehetőségük, de a Red Bull általában nem megy vissza az időben, igen előrelátók. Tehát ha változás állna be a Red Bullnál, Mark Webber pedig felvállalta Piastrit, elhozta Ausztráliából, az micsoda forradalmi tett lenne?!”

Oscar Piastri anyukája a rajongók kedvence!

Forrás :