fbpx

Több, abszolút Forma-1-es rekord is megdőlt a Magyar Nagydíjon

Noha maga a futam nem sok izgalmat tartogatott, mégis számos olyan, komoly rekorddöntés született a Magyar Nagydíjon, amely miatt sokáig emlékezetes lesz a verseny.

A Red Bull totális dominanciája a Hungaroringen csúcsosodott ki Max Verstappen sikerével. Ezzel ugyanis a bikások már zsinórban a 12.versenyüket nyerték meg, ezzel megdöntötték a legendás Senna-Prost párossal fémjelzett McLaren 1988-as rekordját, akkor 11 futamot nyertek meg zsinórban.

A kétszeres világbajnok pedig a hetedik sikerét zsebelte be zsinórban, ezzel kettőre van a csúcstartó Sebastian Vetteltől, aki 2013-ban 9-szer nyert egyhuzamban.

A szombati időmérőt viszont nagy meglepetésre a hétszeres bajnok Lewis Hamilton húzta be, aki pályafutása 104. pole-pozícióját szerezte meg, megdöntve saját 103-as csúcsát. A brit klasszisnak ez volt a 9. időmérős sikere hazánkban, amivel egyedülálló rekorder lett az egy azon pályán megszerzett legtöbb rajtelsőségek tekintetében. Eddig a 8-on osztozott Ayrton Senna (San Marino), Michael Schumacher (Japán) és a saját maga ausztrál polejaival.

A Red Bull pedig egy kisebb rekordot is elért, ugyanis Sergio Pérez autóján a 42. körben 1.98 másodperc alatt cseréltek kereket, ezzel a 2023-as idén eddigi leggyorsabb kiállását abszolválták.

Russell 10 másodpercet adna Norrisnak, aki szerint Verstappen a hibás