fbpx

Helmut Marko máris bejelentette Daniel Ricciardo utódját!

Daniel Ricciardo Nyck de Vries menesztése után tért vissza a Scuderia AlphaTaurival.

Annak ellenére, hogy lemaradt az áhított AlphaTauri ülésről, Liam Lawson, a Red Bull junior programjának kiemelkedő tehetsége továbbra is ígéretesnek tűnik a Forma-1-es jövőjét tekintve. A 21 éves új-zélandi versenyzőt mindkét Red Bull-csapat tartalékosának nevezték ki, és részt vesz a fiatal pilóták tesztjén – árulta el Dr. Helmut Marko, a Red Bull befolyásos döntéshozója. Az AlphaTauri helye Nyck de Vries kirúgása után vált szabaddá, ami miatt Liam Lawsonnal tárgyaltak egy esetleges előléptetésről. A Red Bull azonban végül úgy döntött, hogy a tapasztalt Daniel Ricciardót hozza vissza a Forma-1-es rajtrácsra – árulta el Dr. Marko a Kleine Zeitungnak:

„Tárgyaltunk Liammel. Ő mindkét csapat tartalékversenyzőjeként fog tevékenykedni a szezon alatt, és részt vesz majd a fiatal pilóták tesztjén.”.

Marko részletezte döntésüket, hangsúlyozva, hogy Lawson fejlődésének a megszakítása és a bajnokságból való kivonása nem lett volna bölcs dolog. A tehetséges új-zélandi pilóta jelenleg erős pozícióban van a rendkívül versenyképes japán sorozatban, a Super Formulában. Alex Albon, a Red Bull korábbi pártfogoltja, a Williams jelenlegi versenyzője reménykedik Lawson esetleges Forma-1-es lehetőségével kapcsolatban. Albon szilárdan hisz abban, hogy Lawson be fogja biztosítani helyét a leghíresebb versenykategóriában. Ugyanakkor elismerte azokat a kihívásokat is, amelyek azzal járnak, hogy beugróként a szezon közepén csatlakozik, így bölcs döntés volt, hogy több időt adnak Lawsonnak a beilleszkedésre:

„Szilárdan hiszem, hogy bebiztosítja a helyét a Forma-1-ben. Azonban az, hogy újoncként a szezon közepén csatlakozzon, kihívásokat jelentett volna az alapoknál.”

Albon továbbá kifejtette, hogy Lawsonnak kedvezőbb kezdetet jelentene az átfogó téli felkészülés és a fejlesztési folyamatban való részvétel. Támogatja a Red Bull azon döntését, hogy Daniel Ricciardót választották az AlphaTauri versenyülésébe. Elismerte az ausztrál nagy tapasztalatát és az ebből fakadó előnyöket a csapat számára. Azzal, hogy Lawsont tartalékosnak nevezte ki, a Red Bull bizonyítja, hogy bízik a képességeiben és elkötelezettségét a fiatal tehetségek gondozása iránt.

A tartalékosi szerep értékes betekintést nyújt Lawson számára egy F1-es csapat belső működésébe. Lehetőséget biztosít arra, hogy megmutassa képességeit a motorsport világának.

Verstappen visszavárja Ricciardót a Red Bullhoz

 

Forrás :