fbpx

2024 után jelentősen változik Alonso szerződése

Fernando Alonso elárulta, hogy 2024 után már csak egyéves szerződéshosszabbításokat fog aláírni.

A kétszeres világbajnok közel 42 évével egyértelműen a legidősebb aktív pilóta a mezőnyben, miután tavaly elfogadta az Aston Martin ajánlatát, hogy 2023-ban és 2024-ben is versenyezzen. Azt állítja az AS-nek, hogy egyetlen célja a harmadik bajnoki cím megszerzése:

„Természetesen ezt akarom, ha ez  nem így lenne, már nem versenyeznék. Egy Forma-1-es szezon sok lemondással jár – tengernyi utazás, rengeteg felkészülés, és mindez azért, hogy világbajnok legyek. Emellett a tapasztalattal az ember tudja, hogy az F1-ben a személyes ambíciókon vagy az elérhető vágyon kívül más dolgokra is szükség van. Például az, hogy a megfelelő időben a megfelelő helyen legyél. Jó időben vagyok remek helyen, de nem vagyok megszállott sem. El kell kezdeni, remélhetőleg egy győzelemmel. Aztán, hogy megnyerem-e a harmadik bajnoki bajnoki címet vagy sem, az olyan dolgokon múlik majd, amiket nem tudok befolyásolni.”

Miután Alonso jelenlegi szerződése lejár, a Forma-1 2025-ben a jelenlegi szabályrendszer korszakának utolsó idényébe lép, majd 2026-ban a nagy autó- és motorváltás következik. Arra a kérdésre, hogy már most elkezdett-e ezen az időszakon gondolkodni, Alonso így felelt:

„Jövőre már egy kicsit jobban fog ez érdekelni. Naná, hogy gondolkodtam már rajta, és megbeszéltem a csapattal – természetesen. De elhalasztottuk ezt 2024 nyarára. Ha most jövő év nyár lenne, akkor azt mondanám, hogy érdekel, mi lesz 2025-ben. Lesz egy új szélcsatornánk az Aston Martinnál, és vannak dolgok, amelyek vonzóak, továbbá erősnek és energikusnak érzem magam. Az utazás és az edzés nem okoz gondot – alig várom. De vannak pillanatok, és voltak ilyenek a pályafutásom során, amikor az ember kicsit telítődik az utazással, a futamokkal. Ha hosszú távú elkötelezettséget írtál alá, az meg mindig nyomaszt. Én inkább élvezném ezt, és ha élvezem, akkor minden évben megújítom.”

Alonso: Az Alpine soha nem tett nekem ajánlatot 2023-ra

Forrás :