fbpx

Norris: A sok bántás után bebizonyítottuk, hogy tévednek

Lando Norris örömmel cáfolt rá a McLaren kétkedőire, miután zsinórban a második futamon végzett a dobogón.

A csapat meglehetősen rosszul kezdte az évet, de az Osztrák Nagydíjon jelentős fejlesztést vezettek be, ami eredményesnek is látszik. Norris negyedik lett ott, majd második lett Silverstone-ban, és ma ez utóbbi eredményt ismételte meg.

A harmadik helyről indult a Magyar Nagydíjon, de a rajtot követően a csapattársa, Oscar Piastri elé került, bár ezzel egyidőben Lewis Hamilton pedig mögé. Később boxkiállás alkalmával cserélt helyet a két McLaren versenyző.

„Nem volt könnyű, főleg úgy, hogy Checo [Pérez] jött fel a végén, de nem volt elég tempója a felzárkózáshoz” – mondta Norris. „Szóval boldog vagyok, az elején kellett küzdenem egy kicsit, egy kicsit lemaradtam az egyik kanyarban, de még egy dobogós helyünk lett a McLarennek, ami elképesztő.”

A verseny megszakítás nélkül zajlott, és Norris több mint fél perccel Max Verstappen mögött ért célba. A brit szerint ez azt mutatja, hogy egyetlen reménye a győzelemre, az lehet, ha Verstappen esetleg kiesne egy versenyen.

„De pillanatnyilag ezek a srácok túl gyorsak, hacsak nem hibáznak, vagy nem történik valami” – tette hozzá.

„Jelen pillanatban úgy gondolom, hogy nagyon elégedettek vagyunk azzal a fejlődéssel, amit elértünk a négy-öt futammal ezelőtti állapotunkhozt képest, onnan, hogy olykor a Q1-ből továbbjutásért küzdöttünk, odáig, hogy a pole-okért és a dobogós helyekért harcolunk. Egyelőre elégedettek vagyunk ezzel, és az év későbbi részében eljön majd a mi időnk.”

A McLaren szezon közbeni újjáéledése „sok kemény munkának és nagyszerű csapatmunkának köszönhető” – tette hozzá Norris.

„A gyárban mindenki csodálatos munkát végzett. Azt hiszem, az elején tudtuk, hogy küzdeni fogunk, és elég gyengén is szerepeltünk.”

„Sok bántást kaptunk a McLarennél, mondván nem végzünk elég jó munkát, de örülök, hogy végre bebizonyítottuk, hogy néhány ember téved.”

Norris összetörte Verstappen győztes Herendi trófeáját

Forrás :