fbpx

Albon szerint Ricciardo megszabadult a démonoktól

Alex Albon úgy véli, hogy Daniel Ricciardo F1-es szünete megszabadította őt a démonjaitól, amelyeket a Williams versenyzője is megtapasztalt korábban a Red Bullnál töltött idő alatt.

Albon és Ricciardo is átélt már hasonló eseteket, amikor egy csapat félredobta őket, és egy ideig nem volt lehetőségük az F1-ben versenyezni.

A thai-brit versenyző elismerte, hogy kifáradtnak érezte magát, miután átesett az F1 „mosógépeként” jellemzett, nehéz 2020-as éven a Red Bullnál, amely után 2021-re a teszt- és tartalékpilóta szerepkör marad neki. Abban az évben Albon a DTM-ben versenyzett, ami állítása szerint segített neki visszanyerni az önbizalmát, mielőtt 2022-re visszatért volna az F1-be a Williamshez.

Miután a McLaren tavaly év végén menesztette, Ricciardo tartalékversenyzőként tért vissza a Red Bullhoz, míg nem a Magyar Nagydíjon újra F1-es lehetőséget kapott, mivel az AlphaTauri megvált Nyck de Vriestől.

Arra a kérdésre, hogy át tudja-e érezni Ricciardo helyzetét, miután tartott egy kis szünetet és felfrissülve tért vissza, Albon azt mondta: „Határozottan.”

„Nekem volt egy év kihagyásom, neki egy kicsit kevesebb, de tényleg úgy gondolom, hogy az az egy év segített nekem.”

„Amikor a cirkuszban vagy, a dolgok nem mennek jól, és csak futamról futamra haladsz, nem igazán tudsz reflektálni és megérteni, mi történik. Egy kicsit úgy érzed, mintha egy mosógépben lennél.”

„Fontos, hogy legyen időd gondolkodni és fejlődni, de ez pusztán abban az értelemben is jó, hogy időt kapsz, és mentálisan teljesen újra fel tudsz állni, mert ez nagyon fontos.”

„Kezded elveszíteni egy kicsit az önbizalmadat, és az idő, amit távol töltesz tőle, bizonyos szempontból megszabadít a démonoktól.”

„Nagyra értékeltem a DTM-ben eltöltött időt, mert valójában egy kicsit másképp vezettem, de ez másfajta önbizalmat adott nekem.”

„Még mindig versenyautót vezettem, így továbbra is magabiztosnak kellett lennem, és az autó vezetése ezt lehetővé is tette.”

„Így amikor visszatértem a téli tesztelésre a Williamsszel, rögtön magabiztosabban kezdtem, mint ahogy eljöttem.”

„Csak látva Danielt, és látva azt a lendületet, ami benne van, azt hiszem, ez vele is megtörtént.”

A paddock sok más versenyzőjéhez hasonlóan Albont is meglepte De Vries kirúgása mindössze 10 futam után, annak ellenére, hogy ő maga is ki volt téve a Red Bull kíméletlenségének.

„Határozottan hamarabb történt, mint vártam, ezt mondhatom” – tette hozzá Albon.

„Jól ismerem Nycket, szerintem nagyon jó versenyző, és 10 futam, ez még mindig korai pillanat.”

„Még két [futamot] vártam volna, legalább a nyári szünetig.”

Wolff szerint a Red Bull már kinézte Perez helyére Ricciardót

Forrás :