fbpx

Wolff szerint a Red Bull már kinézte Perez helyére Ricciardót

Daniel Ricciardo nevét hallani a Red Bullnál Sergio Perez helyére, mint lehetséges utód.

Ezt nem egy Forma-1-es bennfentes vagy műsorvezető-szakértő állítja, hanem egyenesen a Mercedes csapatfőnök Toto Wolff. Korábban Magyarországon a Mercedes technikai főnöke, Andrew Shovlin jelezte, hogy a csapatnál lehet hely a kirúgott AlphaTauri pilóta, Nyck de Vriesnek. A holland de Vries a Mercedes tartalékversenyzője volt, mielőtt a Red Bull-AlphaTaurihoz szerződött volna 2023-ra, de a múlt hét elején már egy monacói kávézóban látták Wolffal. Ő így nyilatkozott a német Skynak Magyarországon:

„Igazán sajnálom őt. Hétfőn reggel felhívott, hogy megkérdezze, lenne-e időm egy kávéra. Volt, és segíteni fogom őt, amennyire csak tudom. Az azonban tiszta, hogy nálunk nincs helye.”

Ugyan az osztrák utalt a Lewis Hamilton és George Russell által elfoglalt versenyzői helyekre, Wolff úgy véli, a 28 éves de Vriesnek valószínűleg csak több időre lett volna szüksége az AlphaTaurinál:

„A Forma-1 egy kemény világ, ez ismert. Szerintem Daniel Ricciardónak akartak egy viszonyítási alapot, hogy lássák, át tudja-e venni Checo Perez helyét. Rajongok Nyckért, mindig is sokat tett hozzá az autó fejlesztéséhez, de talán több időre lett volna szüksége. Ki tudja, mi történt volna, ha teljesítheti a teljes szezont. Talán még jelölt is lett volna a Red Bull ülésére, de ez nem a mi problémánk.”

Webber Pereznek: Erre még én is képes lennék, pedig már vén vagyok!

Forrás :