fbpx

Perez reagált arra, hogy szabotálná őt a Red Bull

Sergio Perez tagadja azon összeesküvés-elméleteket, amelyek szerint a Red Bull szabotálja őt.

A mexikói rossz formában volt, és öt egymást követő versenyhétvégén sem jutott be a Q3-ba, mivel incidensek és az RB19-essel való szenvedése miatt kiesett a bajnoki címért folytatott küzdelemből.

Annak ellenére, hogy továbbra is második az F1-es pilóták versenyzői tabelláján, Perez 99 pontos lemaradása Max Verstappenhez képest szinte biztosan behozhatatlan, és mivel a többiek üldözik a pozícióját, a nyomás kezd rajta egyre nagyobb lenni. A Red Bull kíméletlensége a versenyzőkkel kapcsolatban ismert, és az AlphaTauri Nyck de Vries menesztése Daniel Ricciardo javára csak egy újabb emlékeztető Pereznek, hogy bármikor kivághatják. A közösségi médiában megjelent célzásokról, mely szerint a Milton Keynes-i székhelyű alakulat szabotálja a helyzetét, Perez a Mundo Deportivónak így nyilatkozott:

„Nem, dehogy, ez lehetetlen. A csapat teljes mértékben arra koncentrál, hogy biztosítsa nekem, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsam. Érzem a teljes csapat támogatását. Most várom azt a pillanatot, hogy visszanyerjem azt a szintet, amit a szezon elején elértem. Az emberek elfelejtik és azt hiszik, azzal hogy második vagyok a bajnokságban, annak köszönhető, hogy megajándékoztak vele egy boltban. Ha még mindig második vagyok a világbajnokságban az eddigi rossz versenyek után, az a jó évkezdésemnek köszönhető. De mindegy is, most már csak az a célom, hogy visszatérjek erre a szintre, és nem gondolom ezt túl. Nem foglalkozom azzal, hogy mi lesz 2025-ben.”

Perez már tudja, hogy nem ő fogja megnyerni a 2023-as bajnoki címet

 

Forrás :