fbpx

Hiába Hamilton bravúrja, Wolff szerint gagyi az új időmérős rendszer

Toto Wolff a Magyar Nagydíjon bemutatkozott új F1-es kvalifikációs formátumot szidta – néhány órával azelőtt, hogy sztárpilótája, Lewis Hamilton megszerezte első pole-ját több mint 30 futam óta.

Az új szabályok értelmében a versenyzőknek a Q1-ben a kemény, a Q2-ben a közepes, a Q3-ban pedig a lágy gumikat kell feltenniük, kivéve, ha az edzés bármelyik szakaszában vizesnek nyilvánítják az etapot. Ez azonban nagyon is valószínűtlennek tűnt, mivel a Hungaroringen folyamatosan sütött a nap, és Wolff elismerte, hogy nem igazán tudja, mire számíthat. A Mercedes csapatfőnöke nem rajong az új rendszerért, és azért, hogy a szabadedzések a csapatok számára lutrivá válnak.

„Először is ez a gumiformátum furcsa, mert senki sem érti, hogy pontosan hol vagy. Tegnap csak egy közepes gumit tudtunk kipróbálni, és ez egyáltalán nem volt jó. De a lágyon igen jó volt a tapadás. Lewis itt még két-három tizedet hozzá tudott tenni.”

A Mercedes a 2022-es Magyar Nagydíjon George Russell jóvoltából megszerezte a pole-t, idén Hamilton lenyűgöző teljesítményével sikerült újra ez a bravúr a csapatnak.

Hamilton a pole-ban a Hungaroringen, remekelnek az Alfák!

Forrás :