fbpx

Alonso: Az Alpine soha nem tett nekem ajánlatot 2023-ra

Fernando Alonso elárulta, hogy az Alpine tavaly valójában soha nem tett neki ajánlatot arra vonatkozóan, hogy maradjon a Renault tulajdonában álló csapatnál.

Az Alpine jelenleg a Forma-1-es címlapokon szerepel, de főleg az elmaradt fejlődés és a hirtelen jött menedzsment átalakítások miatt. A csapatfőnök Otmar Szafnauer Magyarországon, elmondta, hogy nincs nagyon miről beszélni:

„Ez semmilyen hatással nem lehet ránk.”

Ezzel szemben az Aston Martinnál elképesztő előrelépés történt – egy teljes évvel azután, hogy a csapattulajdonos Lawrence Stroll vonzó ajánlatot tett Alonsónak, hogy igazoljon át hozzájuk. A 41 éves pilóta a Canal Plusnak Magyarországon árult el erről további részleteket:

„Tavaly elég stresszes nagydíjam volt itt az érzelmek miatt, de igen, ez egy jó döntés volt, egy szerencsés döntés, és örülök, hogy meghoztam.”

Alonso azt állítja, az Alpine nem próbálta komolyan megakadályozni a távozását:

„Valójában nem volt más választásom, mert nem kaptam semmilyen ajánlatot az Alpine-tól. Amennyiben az év elején kaptam volna egy ajánlatot az Alpine-tól, biztosan aláírom. De csak egy ajánlatom volt, így ezt fogadtam el”.

Állítja, hogy túl sokat beszélnek arról, hogy az Alpine 2023-ban szenved, miután a csapat a francia Pierre Gaslyra cserélte őt:

„Nem gonodlom, hogy az Alpine egy lassú autó lenne. Ez egy nagyon gyors autó, ahogy azt láthattátok Silverstone-ban, ahol Pierre több mint 30 körön keresztül a hátsó szárnyamra tapadt. A teljesítmény nagyon hamar változik pályáról pályára, és boldog leszek, ha a jövőben gyorsnak látom az Alpine-t. Hosszú távon úgy gondolom, hogy az Aston Martin egy remek projekt, és boldog vagyok, de biztos vagyok benne, hogy többször bonyolódunk majd harcba velük.”

Az Alpine jelenleg a konstruktőri bajnokság hatodik helyén áll, az Aston Martin a Mercedes mögött a harmadik, a Ferrari előtt. Alonso így zárt végül:

„Nehéz lesz a második hely megszerzése a végsőkig. Meglátjuk, hol fogunk végezni, de nem felejthetjük el, hogy több nagyon gyors csapat és pilóta van mögöttünk – most a Ferrari és a McLaren, és mi harmadikak vagyunk, de másodikok akarunk lenni, igen, de úgy, hogy a végéig a földön járunk.”

Összeállhat újra Hamilton és Alonso párosa?

Forrás :