fbpx

A Haas nem akarja meghosszabbítani Magnussen szerződését

Miközben Nico Hülkenberg új szerződése felé száguld a Haasszal, az amerikai csapat még nem áll készen arra, hogy eldöntse, Kevin Magnussen is marad-e 2024-ben.

A csapattulajdonos Gene Haas ritka paddocklátogatásra érkezik a hétvégén Magyarországra, ahol a csapatfőnök Günther Steiner elismerte, hogy az újonnan érkező 35 éves Hülkenberg új szerződése is a levegőben lóg. Hülkenberg új, szőkített frizurával mosolygott csak ezen már Magyarországon:

„Lehet, hogy nem lesz szerződés? Lehet, hogy már van egy megállapodás? Ki tudja? Azt hiszem, jelenleg mindkét irányba működik, és remekül érzem magam. Tehát nincs okom arra gondolni, hogy miért ne folytatódhatna így a kapcsolat.”

A Haas hozta vissza Hülkenberget a Forma-1-be hároméves kényszerszünet után, míg a 30 éves dán Magnussen szinte a kezdetektől a csapattal van. Steiner és a Haas azonban úgy tűnik, nem hajlandó megújítani a hasonlóképp lejáró szerződést Magnussennel, akinek felesége a múlt héten adott életet második kislányuknak. Amikor Magnussen jövőjéről kérdezték, Steiner így felelt:

„Ezt még át kell néznünk.”

Azt mondja azonban, hogy tulajdonképpen elégedett mindkét Haas-pilótával, még ha Hulkenberg 2023-ban eddig lenyűgözőbb is volt:

„Logikus, hogy Kevin tudja, fel kell zárkóznia Nicóhoz. Jelenleg Nico egyszerűen jobb. Kevinnek sem gond ez, hogy ezt elismerje.”

Steiner szerint Magnussent és a Haast is meglepte, hogy Hülkenberg ilyen kiválóan beilleszkedett:

„Nico hasznos neki. Ha Kevinnél nem mennek jól a dolgok, akkor láthatja, hogy milyenek is lehetnek a dolgok. Idén Kevin pár alkalommal átvette Nico beállításait. Azt mondta: „Elegem van a kísérletezésből, átveszem Nicóét. És általában be is vált.”

Magnussen maga is elismeri, hogy most már közelednek a tárgyalások Steinerrel:

„Folyamatosan egyeztetünk. Én és Günther is tudjuk, hogy a szerződésem az év végén lejár, így természetesen lesznek erről tárgyalások. Hogy mikor lesznek, vagy hogy már zajlanak-e, arról nem fogok bővebben beszélni, amíg nem jelenik meg valami konkrét. Amennyiben jövőre is versenyezni akarok, akkor új szerződést kell aláírnom. Nem aggódom emiatt túlságosan, hiszen korábban sem volt ezzel semmi gond.”

Egy korábbi pletyka szerint a Haas esetleg kinézhette magának az Alfa Romeo versenyzőjét, Guanyu Zhou-t, aki – Magnussennel ellentétben – állítólag 20 millió eurós kínai támogatást hozna a csapatnak. Magnussen ugyanakkor tagadta, hogy az apává válás esetleg lelassította volna. Az Ekstra Bladet újságnak beszélt erről:

„Megértem, hogy miért volt ez így, amikor még Niki Lauda versenyzett. A veszély akkoriban teljesen más mértékű volt. Továbbra is vannak veszélyelemek, de ez nem olyasmi, amin gondolkodnom kellene. Még mindig fiatalnak érzem magam, és a családunk is jól fogadja az időbeosztásomat. Viszonylag sok versenyre eljönnek, és mivel a gyerekeim fiatalok, még nem kell iskolába menniük. Hiszem, hogy még van bennem néhány év.”

Bővült a Magnussen család, megérkezett Agnes!

Forrás :