fbpx

A Ferrarinak esze ágában sincs vinni Albont

Úgy tűnik, Alex Albon marad a Williamsnél, annak ellenére, hogy a pletykák szerint visszakerülhetne egy top Forma-1-es csapathoz.

Miután elvesztette helyét a Red Bull tulajdonában álló csapatoknál, a brit származású thaiföldi a Williamshez igazolt – ahol aztán újra felkeltette a Red Bull vezető tisztviselőjének, Dr. Helmut Markónak a figyelmét. Róla ennyit mondott az osztrák:

„Őt sajnos 2025 végéig szerződés köti a Williamshez.”

Albont ugyanakkor az utóbbi időben egy esetleges Ferrarihoz történő átigazolással kapcsolatban is emlegették. Az Autosprint a Ferrari csapatfőnök Frederic Vasseurt idézi, aki a Motorsport Italiának nyilatkozott:

„Nem tudom, honnan indult ez a sztori. Amennyiben egy riporter megkérdezi tőlem, hogy Alex jelenleg jó munkát végez-e, akkor azt mondom, hogy igen. Ez nem azt jelenti, hogy érdekel az alkalmazása. Úgy tudom, hogy 2024-ig szóló szerződése van a Williamsszel, és a csapat sokat fektet belé.”

Valóban, úgy tűnik, a Williams új irányítója, James Vowles igen elégedett Albonnal. Az egykor nagyszerű csapat erőn felül teljesít, hogy visszakapaszkodjanak az F1-es ranglétrán. Arra a kérdésre, hogy a Williams a 27 éves versenyző köré kívánja-e építeni a jövőben az istállót, a Beyond the Gridnek nyilatkozott:

„Igen, benne van a vezető szerep. Vannak olyan területek, amelyekről ő és én beszélgetünk, és szerintem többet tudna tenni, de egyértelműen megvan benne az, ami ahhoz kell, hogy szervezetként előrébb vigyen minket. Ahogy mondtam, a jövőre nézve, onnan, ahol most tartunk, remélem, hogy ő tényleg a részese lesz ennek.”

Vasseur előadta a Ferrari fejlesztési terveit

 

Forrás :