fbpx

Ricciardo: Nincsenek elvárásaim, csak élvezni akarom

Daniel Ricciardo elmagyarázta, hogy miért hajlandó visszatérni a sereghajtó AlphaTaurival, holott korábban azt mondta, csak győzni képes autóba ülne vissza.

Ricciardo a tavalyi szezon végén hagyta el az F1-es mezőnyt, miután elváltak útjaik a McLarennel. Nem volt kilátásban visszatérés, azon túl, hogy a Red Bull tartalékversenyzője lett. Ráadásul ki is jelentette, hogy gyenge csapathoz már nem térne vissza. Ehhez képest a Magyar Nagydíjon mégis visszatér, miután az AlphaTauri menesztetet Nyck de Vriest.

„Néhány dolog” –  felelte az ausztrál a RacingNews365-nek arra a kérdésre, hogy mi változtatta meg a véleményt.

„Volt elég időm szabadságra ahhoz, hogy újrakezdjem és újra élvezzem a dolgokat – ezt már éreztem idén a szimulátoron.”

„Ezért is akartam vezetni, és tényleg megbizonyosodni arról, hogy ez még mindig valóban az, amit a legjobban szeretek csinálni.”.

„Nagyon gyorsan felpörögtem, újra nagyon jó érzés volt, és a Red Bull autójának megízlelése eléggé felpörgetett.”

„Tudtam, hogy mindazzal, ami az elmúlt években történt, és azzal, hogy visszatértem a sportágba, és egy kis időt kihagytam, nagyon nehéz lesz visszatérni a csúcsra” – tette hozzá.

„Ez volt a vágyam, de azt hiszem, egy bizonyos ponton reálisnak is kell lenned, és azt kell mondanod, hogy ‘ha vissza akarok kerülni a Red Bull ülésére, akkor ez egy folyamat és egy utat kell bejárni.”

„Számomra jelenleg ez a legjobb út, és fél évvel ezelőtt sem voltam olyan helyzetben, hogy egy ilyen lehetőségre ráugorjak, de ez volt az a luxus, hogy újra beleszerettem, és újra önmagam lehettem, újra egy olyan környezetben, ami sok nosztalgiát ébreszt bennem.”

„A pályafutásom nagy részét itt töltöttem, az utazásom és a junior korom nagy része itt volt.”

„Mostanában újra beszélgetve Helmuttal, úgy éreztem, hogy ide tartozom, így amikor jött a lehetőség, azt gondoltam, hogy ‘abszolút, próbáljuk meg’.”

A lépés Ricciardót egy esetleges Red Bull üléshez segítheti, bár még  nem szaladna előre.

„Ez az álom, hogy úgy mondjam, de semmi értelme, hogy ezen gondolkodjak” – hangsúlyozta Ricciardo.

„Rengeteg munka vár még rám. Ami az elvárásokat illeti, nincsenek.”

„A pillanatban akarok lenni, élvezni, nem gondolkodni túlságosan előre.”

„Figyeltem, és tudom, hogy az autónak lesznek korlátai, de a legjobbat kell kihoznom abból, amim van.”

„Ha ez olyasmi, amiről úgy érzem, hogy tudok vele dolgozni, akkor ez minden, amire szükségem van ahhoz, hogy újra jól érezzem magam a volán mögött, és a tapasztalataim egy részét is felhasználjam, hogy a csapatot hajtani tudjam.”

„Ami ezt a hétvégét illeti, ha megkérdeznéd, hol szeretnék végezni, nem tudnám megmondani. Csak azt akarom tudni, hogy mindent beleadtam, és olyan kört teljesítettem, amire büszke vagyok.”

Forrás :