fbpx

Magyar Nagydíj: Fenyegetheti-e eső a hétvégét?

Valószínűleg forró versenyhétvége lesz a teljes Magyar Nagydíj alatt, de lehet, hogy némi nyári zápor is kilátásban van?

Tavaly az időmérő alatt esett az eső a pályán, ami George Russell első pole pozícióját eredményezte a Mercedesszel. Előfordulhat, hogy ezen a hétvégén is hasonló meglepetés vár ránk a Hungaroringen? Nézzük csak meg az alábbi időjárás-előrejelzést.

A WeerOnline előrejelzése szerint a pénteki első szabadedzésen napos idő várható, mérsékelt délkeleti széllel, és a hőmérséklet reggel 20 fok fölé emelkedik Mogyoródon. A délután további részében, a második szabadedzésen a sűrűsödő felhők egyre nagyobbak lesznek, és zivatarokká nőnek. Ekkor viszont tikkasztó hőség lesz 29 fokkal.

Úgy tűnik, szombaton nagyjából ugyanez a minta ismétlődik meg, bár a záporok valószínűleg kevésbé lesznek intenzívek, és távol maradhatnak a pályáról. A hőmérséklet 27 fokig emelkedhet, és a szél nyugatira fordul.

Vasárnap feltehetően száraz idő lesz, Budapesten 30 fokig emelkedik a hőmérséklet. A várható csapadék esélye szombathoz képest 50%-ról 5%-ra csökkent.

Bővített HÉV-járatok és ingyenes különbuszok segítik a nézők utazását a Magyar Nagydíjra

 

Forrás :