fbpx

Horner: „Tipikus”, hogy Wolff csak magára gondol

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke „tipikus Totónak” titulálta azt, hogy Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke visszautasította az F1 2026-os erőforrás-szabályozással kapcsolatos aggályait.

Horner és Wolff rendszeresen összekülönböznek egymással, főleg a 2021-es szezon óta, mikor Lewis Hamiltonnak nem sikerült a címvédés Max Verstappennel szemben. Ez a feszültség tavaly is folytatódott, amikor a két csapatfőnök szópárbajba keveredett a Kanadai Nagydíjon.

A legutóbbi fellángolásra azután került sor, hogy Horner sürgette a sportágat, hogy gondolja át a 2026-os erőforrás-szabályozást, mert attól tart, hogy az F1 „Frankenstein” formulává alakulhat.

Wolff válaszában a Red Bull újonnan létrehozott hajtáslánc-részlegét vette célkeresztbe, amely a Forddal közösen készül a hamarosan bevezetésre kerülő szabályozásra.

„Azt hiszem, ami talán jobban megrémíti őt, az az, hogy a motorprogramja nem halad” – idézi Wolffot a RacingNews365.

Wolff hozzátette, hogy Horner valószínűleg attól tart, hogy csődöt fog mondani a motorprogramjuk. Persze ezt Horner nem hagyta szó nélkül.

„Sajnos ez tipikusan Totóra vall, amikor csak a saját teljesítményével va elfoglalva.”

„Az én érdeklődésem valójában a sportra irányul, nem pedig az öncélúságra.”

„Még túl korai lenne megmondani, hogy kinek lesz versenyképes vagy versenyképtelen motorja 2026-ban. Számomra a legfontosabb dolog a sport szempontjából az, hogy mindannyiunknak közös felelőssége, hogy az FIA-val és a kereskedelmi jogok tulajdonosával együttműködve biztosítsuk, hogy a termék a lehető legjobb legyen, különben mindannyian kudarcot vallunk.” – mondta Horner.

Arra a kérdésre, hogy fennáll-e a veszélye annak, hogy az új gyártók bevonása után megváltoztatják a szabályrendszert, Horner így válaszolt: „A szabályok az eredetileg tervezettek hibridjei, és persze csak akkor derül ki, hogy hol vannak a korlátok, ha az ember végigmegy a szabályrendszeren.”

„Az FIA nagyon felelősségteljesen jár el, a kellő körültekintéssel, és úgy gondolom, hogy bizonyos csapatok nagyon hasonló véleményen vannak, mint mi magunk.”

Forrás :