fbpx

Horner: Ricciardo 2025-ben már a Red Bullnál versenyezhet

Daniel Ricciardo esélyes arra, hogy a következő szezonban még nem, de 2025-ben visszatérjen a Red Bull Racing versenyülésébe.

Ezt állítja a csapatfőnök Christian Horner, aki cáfolta azokat a feltételezéseket, miszerint a 33 éves ausztrál Ricciardót a szezon végénél hosszabb időre adták volna kölcsön az AlphaTaurinak. Az F1 hivatalos podcastjében így fogalmazott:

„Nincsenek más elképzeléseink. A két versenyzőnk a következő idényre is Max és Checo Perez. De mindig remek, ha van még tehetség a kispadon. Egyértelmű, hogy Daniel szeretné magát ajánlani a Red Bull pilótafülkéjébe 2025-re. Az AlphaTaurin keresztül vezető utat tartja erre a legjobb megoldásnak.”

Ricciardo visszatérése a rajtrácsra a hétvégi magyarországi versenyhétvégétől kezdve, a szenvedő újonc Nyck de Vries rovására történt – akinek szezon közbeni menesztését az energiaitalosok korábbi bajnoka, Sebastian Vettel  is „durvának” és „brutálisnak” nevezte. Horner azonban megerősítette a döntést:

„Az elvárásaink magasak, és nem lett volna értelme tovább várni. Meg akartuk adni Danielnek a lehetőséget, hogy vezethesse ezt a 12 futamot, hogy megmutathassa, mire képes.”

Ricciardót hatalmas lelkesedéssel fogadták az AlphaTaurinál – video

Forrás :