fbpx

Vettel a legbátrabb versenyző, akit Hamilton valaha látott

Lewis Hamilton felfedte, hogy más Forma-1-es csapatok rasszista megjegyzéseket tettek rá a háta mögött, ám a Red Bull, a Ferrari és az Aston Martin korábbi versenyzője, Sebastian Vettel mindig mellette állt.

Az F1 egyetlen színesbőrű versenyzője arról számolt be, hogy Vettel bátor volt, amiért támogatta őt 2020-ban, amikor Hamilton aktivizmusa az amerikai George Floyd-ügy nyomán igazán előtérbe került.

Hamilton akkor meggyőzte az F1-et, hogy támogassa a „Black Lives Matter” mozgalmat, és arra ösztönözte versenyzőtársait, hogy a versenyek előtt ereszkedjenek térdre, és így mutassanak egységet a rasszizmus ellen. Bár magát a térdelést a legtöbb versenyző elutasította.

„Rá kell vennünk az embereket az empátiára, empátiára van szükség” – nyilatkozta Hamilton a DAZN-nek. „Néha elgondolkodom azon, hogy vajon ez senki mást nem érdekel?”

„Sebastian volt az egyik legjobban támogató. Elmondta, hogy néhány csapatban rasszista dolgokat mondtak rólam. Letérdelt velem 2020-ban. Ilyen bátor versenyzőt még nem láttam, mint ő.”

„A törvényeket meg kell változtatni, hogy az emberek jobb életet élhessenek. Az életünket kockáztatjuk, hogy megpróbáljuk felhívni erre a figyelmet”.

Vettel nem zárta ki, hogy visszatérjen a Forma-1-be