fbpx

Rendkívül érett és hasznos döntést hozott Nicholas Latifi!

Az ex-Forma-1-es versenyző Nicholas Latifi elárulta, hogy MBA-tanulmányokba (Üzleti adminisztráció mesterszak) kezd Londonban, miután úgy döntött, hogy szünetelteti versenyzői karrierjét.

Latifi 2020 és 2022 között a Williamsnél versenyzett, legjobb versenyeredménye a hetedik hely volt. 2023-ra az újonc Logan Sargeant váltotta őt, és a kanadainak nem maradt hely az F1-ben.

Latifi más motorsport-kategóriákban nem keresett lehetséges utakat, sőt a tavalyi utolsó versenye óta mondhatni el is tűnt.

Kedden azonban friss információkkal szolgált

Elárulta, hogy felvették a London Business Schoolba, és a jövő hónapban kezdi meg a tanulmányait.

„Sziasztok, tudom, hogy idén csendben voltam a közösségi médiában. Rengeteg üzenetet láttam a támogatóktól világszerte, akik azt kérdezték, hogy mire készülök, és mik a terveim a jövőre nézve. Mostanában van néhány hírem, amit szeretnék megosztani mindannyiótokkal” – kezdte beszámolóját Latifi.

„Már nagyon korán eldöntöttem, hogy 2023-ra nem lesznek versenyzési terveim. Határozottan nagyon furcsa érzés volt, hogy nincs meg ugyanaz a rutin, amiben több mint fél életemben éltem. Mivel tudtam, hogy idén már nem ülök versenyautó volánja mögé, nyilvánvalóan elkezdtem gondolkodni azon, hogy mi lehet a következő lépés számomra, akár a versenyzésről, akár valami teljesen másról legyen szó.”

„Úgy döntöttem, hogy a közeljövőben szeretnék egy kis időt szánni arra, hogy más utat kövessek, és más pályára koncentráljak.”

„Felnőttként mindig is nagyon érdekelt az üzleti világ, és mindig is azt mondtam, hogy ezt tanultam volna az egyetemen, ha nem a versenyzés útját választom. Ezt szem előtt tartva, és tudva, hogy talán szünetet tartok a versenyzésben, úgy döntöttem, hogy MBA diplomát szeretnék szerezni, és olyan dologra összpontosítani, ami átalakítja az életem következő szakaszát. Az MBA mindig is olyasvalami volt, amit a versenyzői életem után is fontolgattam, még akkor is, ha ez a 30-as éveim végére és a 40-es éveim elejére lett volna tehető.”

„Az év elején meghozva a döntést, hogy az MBA az, amit folytatni akarok, elkezdtem az időmet az üzleti iskolák kutatására fordítani, hogy megnézzem, melyek lennének megfelelőek, és elkészítsem a jelentkezésemet, és tanuljak a GMAT-ra (ez a legtöbb üzleti iskola által megkövetelt teszt, amely a jelentkezéshez kell). Ez nem volt könnyű folyamat, és sok hónapot vett igénybe! Bárki, aki már átélte az üzleti iskolákba való jelentkezés útját, tudja, milyen nehéz lehet.”

Hamarosan már kezdi is a tanulást

„A folyamat megkezdésétől számított öt hónapos utazás után örömmel mondhatom, hogy elfogadták a jelentkezésemet a London Business School (LBS) MBA programjába, amelyet idén augusztusban kezdek meg.”

„Ez a döntés sokak számára meglepőnek tűnhet. Az átállás egy másik versenykategóriába talán a legkézenfekvőbb lépésnek tűnt volna. Azonban tudtam, hogy valamikor mindig lesz egy versenyzés utáni életem, és úgy döntöttem, hogy most itt az ideje, hogy felkészüljek erre.”

„Ez nem feltétlenül jelent örökre búcsút a versenyzés világának. A versenyzés 13 éves korom óta az életem, és még mindig rendkívül szenvedélyesen szeretem. Ebben a szezonban még egyetlen F1-es futamot sem hagytam ki! Úgy éreztem azonban, hogy ez az év a megfelelő idő arra, hogy más utakat fedezzek fel és kövessek az életemben.”

„Nagyon várom már ezt a következő kalandot, és szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki eddig támogatott a pályafutásom során. Remélem, hogy továbbra is számíthatok a támogatásotokra, miközben egy kis időt szánok arra, hogy más utat kövessek.”

Latifi és kedvese, Sandra így már végképp ütős párost alkotnak majd, hiszen a lány jogi diplomával rendelkezik.