fbpx

A Red Bull ezúttal az Aston Martint koppintja?

Dr. Helmut Marko elárulta, hogy nem aggódik túlzottan amiatt, hogy a Red Bull riválisai a jelek szerint egyre jobban felzárkóznak rájuk a teljesítmény tekintetében.

Max Verstappen optimistán halad a zsinórban harmadik pilóta-világbajnoki címe felé – de Silverstone-ban nemrég egy jelentősen feljavított McLaren autó indított rohamot, hogy véget vessen ennek a dominanciának. Marko, a Red Bull első számú tisztviselőjeként elárulta a Speed Weeknek, hogy nem aggódik:

„Még ha az autók mind egyformán gyorsak is lennének, akkor is ott van még a Max-faktor. Jelenleg senki sem tud a nyomába érni. A versenytársaink fejlesztései változást hoztak, de anélkül, hogy arrogánsak akarnánk lenni, tényleg nem kerültek jelentősen közelebb hozzánk.”

A 25 éves Verstappen legutóbb Silverstone-ban elárulta, hogy a Red Bullnak saját frissítései lesznek a hétvégén Magyarországon. Az F1-insider.com és az Auto Motor und Sport úgy tudja, a legjelentősebb változás az oldalsó traktusokat érinti majd – a továbbfejlesztett Red Bull immár Aston Martin-stílusú oldalsó csatornákkal rendelkezik majd. Christian Horner csapatfőnök szerint ez körönként két tizedet is jelenthet.Andreas Haupt tudósító így fogalmaz:

„A karosszérián végrehajtott változtatásoknak szabad szemmel is láthatóak lesznek. Az a hír járja, hogy a Red Bull állandóan figyeli a konkurenciát, különösen az Aston Martint az oldaldobozok mély barázdáival. A bakui új csomagjával az RB19 körülbelül két tizedet nyert – ami manapság már soknak számít. A budapesti frissítés hasonló mértékű lehet.”

Újra jön az IL PITSTOP élmény, az Aston Martin AMR23-mal!

Forrás :