fbpx

Vettel nem zárta ki, hogy visszatérjen a Forma-1-be

Sebastian Vettel nem tartja kizártnak, hogy visszatér a száguldó cirkuszba, miután versenyzőként egyszer már visszavonult.

A négyszeres világbajnok a hétvégén a híres goodwoodi fesztiválon jelent meg ikonikus történelmi F1-es autókból álló személyes kollekciójával – amelyek mindegyike már  fenntartható üzemanyaggal működik. Célja az, hogy megmutassa, hogy lehet szórakozni, de talán felelősségteljesebb módon. Ez olyasmi, amit talán még nem mindenki értett meg teljesen, állítja a 36 éves német pilóta.

Vettel úgy gondolja, hogy az autóversenyzésnek sürgősen fel kell zárkóznia a klímaváltozásról szóló vitához, mert fennáll a veszélye annak, hogy a kormányok végül betiltják az ilyen környezetkárosító rendezvényeket. Ennek érdekében az F1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali elismerte, hogy elképzelhető, hogy Vettel valamiféle fenntarthatósági nagyköveti szerepet kaphat. Vettel ennyit tett hozzá:

„Majd meglátjuk, de van pár ötletem. Az év elején Monacóban voltam, és ott volt egy remek találkozóm Stefanóval.”

Azt állítja, valóban rengetegen érdeklődtek, hogy újra bekapcsolódna-e a motorsportba, de a válasza érthető:

„Tavaly kitűztem egy célt, hogy szabad akarok lenni. Sok mindenre nemet mondok, mert szeretném megismerni önmagamnak azon változatát, amely bizonyos értelemben nem tudja, hogy mit lépjen. A gyerekeimmel is tengernyi időt töltök, de nem akarom a gyerekeim életét élni. Nem ez lesz a fő feladatom, még akkor sem, ha ott akarok lenni velük. Előbb-utóbb feltehetően találok majd egy új kihívást.”

Vettel is megszólalt De Vries menesztése kapcsán

Forrás :