fbpx

Perez már tudja, hogy nem ő fogja megnyerni a 2023-as bajnoki címet

Sergio Perez azt mondja, belenyugodott, hogy nem ő fogja megnyerni a 2023-as világbajnoki címet.

Valójában a mexikói – akinek az időmérős teljesítménye az utóbbi időben visszaesett – könnyen lehet, hogy a legesélyesebb pilóta arra, hogy továbbra is kihívást jelentsen Max Verstappennek, aki idén zsinórban harmadik versenyzői bajnoki címét szerezné meg. A 33 éves Perez ugyanis Verstappen mögött a második helyen áll a tabellán a második számú Red Bull autóval – igaz, majdnem 100 ponttal lemaradva a holland mögött. A német Bild végigfuttatta a számokat, és arra jutott, hogy Verstappennek lényegében már nem kell 2023-ban újabb futamot nyernie ahhoz, hogy mégis megszerezze a bajnoki címet. Silja Rulle így írt erről:

„Amennyiben Perez mindig első lesz a leggyorsabb körrel, Verstappen pedig állandóan második, akkor Perez mindössze egyetlen ponttal előzné meg csapattársát, 500 pontja lenne a végén, szemben Verstappen 499 pontjával.”

A Red Bull csapatfőnökét, Christian Hornert is idézik:

„Checo nagyon jól kezdte az idényt, de az utóbbi időben gyengén teljesített szombatonként. Ő egy olyan srác, akinek szüksége van a támaszra. Tudjuk, hogy vissza fog térni, csak azt akarjuk elérni, hogy ez minél hamarabb történjen meg.”

Perez a hétvégét Madridban töltötte, ahol 50 ezer spanyol néző előtt mutatta be a Red Bull régi autóit. A helyi médiának így nyilatkozott:

„A nyári szünet előtt két jó eredmény elérése a célom. Remélem, hogy Magyarországon újra a dobogóra állhatok.”

Ami Verstappent illeti, Perez elismerte, hogy 25 éves csapattársa az F1 egyik nagy alakja, olyan, mint Schumacher vagy Ayrton Senna. Ezért hozzátette:

„Nem csodával határos módon vagyok második a világbajnokságon. Két versenyt nyertem és volt pár rossz futam, de még mindig ott vagyok. Egyelőre elégedett vagyok, izgatottan várom a jövőt, és a versenyzésre koncentrálok. Célom, hogy ebben a szezonban második legyek a bajnokságban”.

Amikor a következő, magyar futamról kérdezték, az EFE hírügynökségnek ennyit mondott:

„Nehéz verseny lesz, sok kanyarral – sok lassú kanyarral. Lehet, hogy nem ez számunkra a legkedvezőbb pálya, de mindenünk megvan ahhoz, hogy a győzelemért harcoljunk.”

Perez miatt zárták le Madrid utcáit

Forrás :