fbpx

Letartóztatták a Szingapúri Nagydíj fő emberét

A szingapúri ingatlanmágnást aki a Forma-1-et az országba vitte, Ong Beng Senget, a hét elején letartóztatták az állami korrupcióellenes szerv nyomozását követően.

A malajziai milliárdos a szingapúri székhelyű Hotel Properties szervezet alapítója, amely a Marina Bay-i Szingapúri Nagydíj jogait is birtokolja.

Ong Beng Senget letartóztatták, majd a szingapúri közlekedési miniszterrel, S Iswarannal együtt óvadék ellenében szabadon engedték.

Bár Ong ellen nem emeltek vádat semmilyen bűncselekménnyel kapcsolatban, a Korrupt Gyakorlatokat Vizsgáló Hivatal (CPIB) arra utasította őt, hogy a Hotel Properties Limited nevű cégén keresztül szolgáltasson információkat „S Iswaran miniszterrel való interakcióiról”.

Ongnak nagy szerepe volt abban, hogy az F1-et Szingapúrba vigyék, és egy olyan eseményt hoztak létre, amely a 2008-as debütálása óta több mint 1,5 milliárd szingapúri dollárnyi plusz bevételt hozott a turizmusból.

A folyamatban lévő vizsgálatnak úgy tűnik, nincs közvetlen köze a Szingapúri Nagydíjhoz, és Ong a jelentések szerint teljes mértékben együttműködik a hatóságokkal.