fbpx

Az F1 rajongók nem nagyon örülnek a Grand Slam díj ötletének

A Forma-1 fontolgatja egy speciális „Grand Slam” díj bevezetését a jövő évi sprint futamokra, azt remélve, hogy ez még több izgalmat eredményez. Erről a Motorsport.com számolt be.

A témát várhatóan a Belga Nagydíj hétvégéjére tervezett F1 Bizottsági vitatják meg.

Az F1 vezérigazgatója, Stefano Domenicali elárulta, hogy az egyik ötlet egy speciális „Grand Slam” elem bevezetése lenne a sprint hétvégéken. Ezt azok a versenyzők kapnák meg, akik a sprint és a nagydíj pole pozícióját, valamint azok győzelmét is megszerezi egy hétvégén.

A ‘Grand Slam’ ötlete még korai fázisban van, és úgy tudni, hogy az F1 először a csapatokkal szeretne megbeszéléseket folytatni az általános koncepcióról, mielőtt arra összpontosítana arra, hogy mi legyen az ezért járó díj. Mindenesetre nem valószínű, hogy extra bajnoki pont jár majd érte.

A rajongók nem örvendtek nagyon az ötletnek, sokak szerint ez csak arra lesz jó, hogy Max Verstappen még több trófeát kapjon.

„Még több trükk. Ó, te magasságos” – írta egy kommentelő.

Más Carlos Sainz egyik idézetével élt: „Stop inventing”, ami kb annyit tesz, hogy „elég a kitalációkból”.

A „Grand Slam” ötlete mellett az F1-es csapatok azt is megvitatják majd, hogy a jövő évre finomítsák-e a sprint hétvégék formátumát.

Úgy tudni, hogy olyan területeket vizsgálnak meg, mint például a gumik kiosztásának vagy a parc fermé szabályainak megváltoztatása, vagy akár a hétvégék menetének átalakítása.

Néhány csapatfőnök által felvetett ötlet az, hogy a sprint hétvégéken a pénteki kvalifikáció döntse el a sprint verseny rajtrácsát, amelyet nem délután, hanem szombat délelőtt rendeznének meg. Ezután a szombat délután a tényleges nagydíj kvalifikációjára kerülne sor.

Domenicali elismerte, vissza akarja hozni a hangos motorokat

Forrás :