fbpx

Perez miatt zárták le Madrid utcáit

Sergio „Checo” Perez szombat este egy Red Bull Showrun keretében vitt fényt be a spanyol főváros utcáira.

Az RB7 és az RB8 volánjánál Checo viharos sebességgel vette be a várost, miközben a V8-as motor ikonikus hangja Madrid több történelmi nevezetessége körül is visszhangzott. A mexikói az Oracle Red Bull Racing showrunjában a híres Cibeles-szökőkút előtt fánkozott. Több mint 85 000 rajongó nézte végig a Red Bull ünneplését.

A Red Bull Racing továbbra is új közönséghez juttatja el a Forma-1-et. Ez most sem volt másként, hiszen a csapat Sebastian Vettel két bajnoki címet nyerő autóját is bevetette a száguldó cirkusznak új városban. És mint igazi showrun, egy látványos bemutatóval kezdődött. Ebben a Red Bull sportolója, a siklóernyős Horacio Llorens szerepelt, aki ejtőernyővel ereszkedett le, hogy a Cibeles tér közepén landoljon, és átadja Checonak a kormányt.

Madrid az ötödik város, ahol a csapat és Checo összeállt, hogy egy Red Bull Showrun keretében az utcákon száguldozzanak. 2021-ben Mexikóváros utcáin égette a gumit, és frissen a tavalyi szezonban a csapattal megnyert konstruktőri bajnoki cím után Checo szülővárosában, Guadalajarában is megállították a forgalmat. A Red Bull Racing bázisának, Milton Keynes-nek és a texasi Dallasnak az aszfaltjára is letette a névjegyét. Checo így beszélt a köre után:

„Nagyszerű volt látni a mai napon az itteni tömeget. Illetve azt, hogy a madridiak mennyire szenvedélyesen rajonganak a Red Bull Racing és a Forma-1 iránt. Az emberek igazán örülnek nekünk, mi vagyunk az egyetlen csapat, amely képes ilyen eseményeket lehetővé tenni. Csak a Red Bull képes lezárni Spanyolország fővárosának legforgalmasabb utcáit szombat este! Nem sokan tudják, de Madrid a második otthonom. Az itteni hangulat elég egyedi és különleges, bár nem vagyok otthon, mégis úgy érzem, hogy itt a helyem. Ez egy nagyon remek este volt, de most már alig várom, hogy újra az RB19 volánja mögött ülhessek. Újra sínre kell tennem a szezonom, szeretnék visszatérni a győzelmekhez és minél több pontot szerezni a nyári szünet előtt, hiszen fontos versenyek következnek.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Red Bull España (@redbullesp) által megosztott bejegyzés

A bemutatót egy sor akció előzte meg Madridban. Ennek a célja, hogy az energiaitalos csapatot és az F1-et közelebb hozza a spanyol rajongókhoz. Ezek között szerepelt az RB7-essel a főváros útjain tett túra, amely több helyszínen is megállt. A nézőknek egyedülálló lehetőséget biztosított, hogy testközelből láthassák a világbajnoki győztes autót.

A Red Bull Racing és a Checo mellett a rajongóknak lehetőségük volt Elias Hountondji, a Red Bull Driftbrothers tagja és Cristina Gutiérrez, a 2021-es Rally Cross Raids világbajnok és Jutta Kleinschmidt óta az első nő, aki győzelmet aratott a Dakar-ralin, bemutatóját is élvezni.

Az Ifema elnöke már tudja, hogy mikor írja alá Madrid az F1-es szerződését