fbpx

„Helyes döntés volt”, hogy Hamiltont nem engedték be a wimbledoni tenisztornára

Egy wimbledoni biztonsági főnök támogatta azt a döntést, hogy Lewis Hamilton nem nézhette meg a 2015-ös férfi egyes döntőt, mert nem felelt meg a Royal Box öltözködési szabályzatának.

A Novak Djokovic és Roger Federer közötti mérkőzést előbbi nyerte.

A Wales Online-nak nyilatkozva Alan Chalmers, aki közel 40 éve vezeti a Centre Court biztonsági csapatát, egyetért azzal, hogy helyes döntés volt akkor Hamiltont elbocsátani a helyszínről.

„Nem az én dolgom volt, hogy megmondjam Lewis Hamiltonnak, hogy nem jöhet be” – mondta. „De azt kell mondanom, hogy ez volt a helyes döntés. Nem volt rajta zakó vagy nyakkendő. Wimbledon nem egy marbellai strand, hanem egy nagy tenisztorna.”

Annak idején az All England Club vezérigazgatója megerősítette, hogy az incidenst mindkét fél nagyon profin és felhajtás nélkül kezelte.

„Minden nagyon harmonikusan zajlott, és már most világossá tettük Lewisnak, hogy a jövőben szívesen látjuk a Royal Boxban – és biztos vagyok benne, hogy vissza is fog térni”.

Lewis idén nem vett részt az eseményen, azonban például Charles Leclerc, Pierre Gasly (bár ők nem a Royal Boxban foglaltak helyet) és George Russell igen.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Forrás :